Na sjednici GO Demosa razriješeni Danilović, Radonjić i Bogavac

Takođe, dodaju, Lekić je iskoristio svoja statutarna ovlašćenja i Glavnom odboru predložio popunu Glavnog odbora sa novih 14 članova, a apsolutnom većinom glasova, Glavni odbor je prihvatio taj predlog
110 pregleda 252 komentar(a)
Demos, Foto: Demos
Demos, Foto: Demos
Ažurirano: 26.08.2017. 15:54h

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Demosa, koja je statutarno zakazana na zahtjev više od jedne polovine članova GO, jednoglasno su razriješena tri člana predsjedništva stranke: Goran Danilović, Goran Radonjić i Neda Bogavac, kazali su iz Demosa.

Kako su rekli, Glavni je odbor je tu odluku donio na predlog predsjednika stranke, Miodraga Lekića, shodno ovlašćenjima u statutu partije.

"Glavni odbor je u cjelosti podržao do sad iznijete stavove, donijete odluke i zaključke Predsjedništva i Predsjednika, koje se odnose na rješavanje nastale situacije u Demosu nakon neuspjelog pokušaja puča grupacije na čelu sa bivšim predsjednikom Izvršnog odbora, Goranom Danilovićem. Tom prilikom potvrđena je i odluka Predsjedništva kojom je raspušten Izvršni odbor i odluka Predsjednika kojom je utvrđeno da nijesu ispunjeni uslovi za održavanje vanredne skupštine Demosa, a po zahtjevu određenog broja članova GO," saopštili su iz partije.

Takođe, dodaju, Lekić je iskoristio svoja statutarna ovlašćenja i Glavnom odboru predložio popunu GO sa novih 14 članova, a apsolutnom većinom glasova, Glavni odbor je prihvatio taj predlog.

"GO je usvojio zaključak kojim je ovlastio Predsjednika i Predsjedništvo Demosa da između dvije sjednice Glavnog odbora mogu da preuzmu pravne radnje iz nadležnosti Glavnog odbora, u cilju zaštite prava i interesa Demosa i nesmetanog funkcionisanja stranke. Citirana odluka je zasnovana na sadržini člana 34, stav 2 Statuta, kojim je predviđeno da pojedine poslove iz svoje nadležnosti GO može delegirati drugim organima Demosa. Predsjednik i Predsjedništvo su u obavezi da o svim aktivnostima koje su preduzele na temelju datog ovlašćenja podnesu izvještaj Glavnom odboru," zaključili su iz Demosa.

Bonus video: