Najveći je izdajnik ko ode sa Milom

Nema tog biračkog spiska, te prevare, te zloupotrebe, tog novca, tog Marovića, Barovića, Mićunovića, nema tog brata ili kuma koji ga može spasiti
107 pregleda 210 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 14.10.2016. 05:26h

Nosilac izborne liste “Pobjede, a ne podjele” i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da očekuje promjenu vlasti nakon parlamentarnih izbora 16. oktobra i da će svaki opozicionar koji se evenutalno usudi da “pođe sa DPS-om” biti označen kao najveći izdajnik u istoriji Crne Gore.

U kakvim uslovima se, po vašoj ocjeni, održavaju parlamenarni izbori i da li se može dogoditi da opozicija ne prizna njihove rezultate?

Izbori se održavaju u pobjedničkoj atmosferi na strani opozicije. Nakon što smo obišli 200.000 domaćinstava u Crnoj Gori tri puta, slobodan sam da građankama i građanima Crne Gore poručim da će Đukanović 16. 10. 2016. godine biti nokautiran. Nema tog biračkog spiska, nema te prevare, nema te zloupotrebe, nema tog novca, nema tog Marovića, Barovića, Mićunovića, nema tog brata ili kuma koji ga može spasiti. Crna Gora je spremna za promjene, Crna Gora se ne plaši, Crna Gora nije na prodaju, tako da naša otadžbina od 17. oktobra više neće biti tajkunska država. Podsjetiću da u našoj domovini ima 20 mafijaških porodica, ali i 200.000 časnih i čestitih, da u Crnoj Gori ima 2000 mafijaša, ali i 620.000 časnih i čestitih građana, te da je, u konačnom, za DPS glasalo, i to kada su bili najjači, 150.000, a protiv DPS-a je sada 350.000 birača. I, na kraju, mogu da zaključim samo jedno: GOTOV JE!

Da li nakon parlamentarnih izbora procjenjujete da bi moglo doći do smjene vlasti DPS-a ?

Bez dileme, jer ovo nijesu klasični izbori. Ovo je bitka za spas Crne Gore i budućih generacija. Ovo je pobuna poštenih protiv nepoštenih, moralnih i vrijednih protiv statista i kleptomana, ovo je pobuna mladih protiv korumpiranih i istrošenih, znanja protiv podaništva, ovo je pobuna pobjede nad podjelom, ovo je pobuna i revolucija koja se izvodi olovkom, ovo je pobuna koju niko ne može zaustaviti novcem, ovo je pobuna u kojoj ćemo ih ubjedljivo pobijediti, jer niko nema dilemu da je DPS partija prošlosti, da su Demokrate tim budućnosti. Tim koji zajedno sa građanima i svim demokratskim snagama sigurno pobjeđuje.

Kakav rezultat vaše partije očekujete 16. oktobra?

Ponavljam ono što sam obećao na lokalnim izborima 2014. godine, predvodeći izbornu listu "Mladost. Mudrost. Hrabrost". Bićemo najprijatnije iznenađenje izbora i donijećemo onu novu vrijednost koju je Crna Gora čekala tri decenije i koja će ključno opredijeliti pobjedu opozicije, Crne Gore i svih njenih građana. Animirali smo nezadovoljnu Crnu Goru i na strani vlasti i na strani opozicije, motivisali armiju apstinenata, pozitivan pristup imamo na svakom koraku, tako da će ideja Pobjeda, a ne podjela trijumfovati od Herceg Novog do Plava, od Ulcinja pa do Pljevalja. Dakle, na izborima očekujem pobjedu nad Milovom ekipom i ništa više i ništa manje od toga.

Da li postoji neka varijanta u kojoj biste bili spremni na formiranje koalicione vlade sa DPS-om?

Nema te varijante i kombinacije u kojoj bi Demokrate pristale da budu u Vladi sa DPS-om. To smo dokazali i do sada. Znači da sa DPS-om nećemo nikada, čak ni po cijenu života. Ponavljam, jer ponavljanje je majka učenja: onaj opozicionar koji se evenutalno usudi da nakon ovih izbora pođe sa DPS-om, bez obzira da li će na njegovom čelu biti Đukanović ili neko drugi, biće označen za najvećeg izdajnika u istoriji Crne Gore.

Izjavu Stojanovića tumačim kao odluku da nas brani od Mila

Da li očekujete incidente 16. oktobra i kako komentarišete prijetnju direktora policije u vezi sa tim?

Incidenti postoje samo u glavama Milove ekipe. Oni su spremni na sve, pa čak i na incidentne situacije. Tako da ja izjavu gospodina Slavka Stojanovića tumačim kao odluku direktora policije da odbrani Crnu Goru od Mila Đukanovića i organizovanih kriminalnih grupa čiji je on osnivač.

Za Demokrate mir i stabilnost su svetinja u koju niko nikada ne smije dirnuti. Ukoliko se neko drzne, dobiće odgovor kakav zaslužuje, jer Crnoj Gori treba osmijeh, sreća, zadovoljni građani, dobre plate i penzije, a ne tajkuni i kriminalci, koji joj svake godine prijete nemirima i nestabilnošću.

Zato je moj poziv DPS-u da mirno preda vlast i da zbog naše djece obavimo evropsku, modernu i savremenu tranziciju vlasti. U Crnoj Gori neće biti revanšizma, ali hoće prava i pravde. Svi koji pošteno i časno žive i rade, koga god da su glasali, nemaju razloga za strah.

Problem Crne Gore je uski krug korumpiranih funkcionera i kriminalaca, koji su okupirali našu zemlju. Oni koji su otimali, moraće oteto vratiti i u skladu sa zakonom za to odgovarati. Ništa manje i ništa više.

Bonus video: