Naplaćuju "bolovanje ”, a brine ih anketa

„Takvo ponašanje opozicije nije karakteristika samo na državnom nivou. Princip „ne radi, a primaj pare“ primjenjuju i na lokalnom. Poznato je da opozicioni poslanici u lokalnoj upravi, kada bojkotoju rad parlamenta, uredno najave odsustvo sa sjednice jer je to uslov da redovno dobijaju naknade“, kazao je Popović
173 pregleda 2 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Slavoljub Stijepović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.07.2017. 19:08h

Odbornik u Skupštini Glavnog grada Spaso Popović (DPS) ocijenio je da je ista opozicija koja ne radi svoj posao na državnom nivou i čije je „ bolovanje “ u Skupštini Crne Gore koštalo građane na stotine hiljada eura samo za neto zarade izrazila navodnu zabrinutost za sredstva koja se izdvajaju za istraživanje javnog mnjenja u Glavnom gradu.

Predstavnici opozicije su ocijenili da gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović vrši zloupotrebu javnih resursa, jer će ovlašćena agencija kroz tri ankete, koje će biti plaćene iz gradske kase, građane anketirati i o nivou povjerenja političkim partijama.

Popović u reagovanju na izjave opozicije, objavljene u jučerašnjem broju „Vijesti“ u tekstu "Našim parama pita za partije", navodi da opozicionari „kada se radi o državnim parama koje troše za sopstveni komfor, onda navode koliko mjesečno novca građani primaju, a više od sedam mjeseci ne idu na posao“.

„Takvo ponašanje opozicije nije karakteristika samo na državnom nivou. Princip „ne radi, a primaj pare“ primjenjuju i na lokalnom. Poznato je da opozicioni poslanici u lokalnoj upravi, kada bojkotoju rad parlamenta, uredno najave odsustvo sa sjednice jer je to uslov da redovno dobijaju naknade“, kazao je Popović.

Ističući da takvoj opoziciji ne odgovara bilo kakav vid komunikacije sa građanima, Popović je kazao da je Glavni grad već stekao imidž u javnosti kao uprava koja podstiče građanski aktivizam. To čine, kako je kazao, kroz Biro za komunikaciju sa građanima i u neposrednoj komunikaciji, ne samo sa svim gradskim službama i agencijama nego i sa samim gradonačelnikom.

„Glavni grad će i dalje nastaviti da podstiče učešće javnosti u kreiranju politika i davanju inputa i smjernica za dalji razvoj Podgorice. Opoziciji, koja se odavno odvojila od građana i koja se aktivira samo pred izbore, takva politika Glavnog grada predstavlja trn u oku“, zaključio je Popović.

Bonus video: