Ni DF ne izlazi na izbore u Tivtu

U DF-u smatraju da trenutno ne postoje uslovi za pošten i slobodan izborni proces, ali i da u ovom momentu ima važnijih tema od lokalnih izbora
18026 pregleda 74 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milutin Đukanović, Foto: Savo Prelević

Demokratski front (DF) neće izaći na lokalne izbore u Tivtu, saopštio je predsjednik Kluba poslanika DF-a, Milutin Đukanović.

U DF-u, kako je kazao, smatraju da trenutno ne postoje uslovi za pošten i slobodan izborni proces, ali i da u ovom momentu ima važnijih tema od lokalnih izbora.

"Ne želeći da javno mnjenje u zemlji skrećemo sa onoga što je centralna tema u poslednjih par mjeseci i što će našu društvenu scenu opterećivati i u narednom periodu, DF je donio konačnu odluku da ne izlazi na lokalne izbore u Tivtu", kazao je Đukanović.

Na ovu odluku je, dodaje on, dodatno uticao i način izbora novog predsjednika Državne izborne komisije, čime je, kako navodi Đukanović, poslata jasna poruka da nema spremnosti za promjene izbornih uslova i da će se "na izbornu utakmicu i ovoga puta izlaziti pod istim uslovima kao što je to i ranije bio slučaj."

"Ovom odlukom ni u kom slučaju ne želimo da utičemo na odluke ostalih opozicionih subjekata o načinu, eventualnog, učešća na lokalnim izborima u Tivtu", zaključio je Đukanović.

Ranije danas je iz Građanskog pokreta URA saopšteno da neće učestvovati na izborima u Tivtu zbog toga "što uslovi za slobodne, demokratske fer i slobodne izbore ne postoje ni u tom gradu ni na državnom nivou".

Bonus video: