Nijesu stekli imovinu u posljednjih 20 godina: Ovo su tri kuće koje je Bečić prijavio

U reagovanju se navodi da je Bečić prijavio imovinu roditelja iako ga na to ne obavezuje Zakon o sprečavanju korupcije
546 pregleda 104 komentar(a)
Aleksa Bečić, imovina, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, imovina, Foto: Demokrate
Ažurirano: 22.02.2017. 20:21h

Demokratska Crna Gora reagovala je na tekst “Bečići prijavili stan i tri kuće” objavljen u “Vijestima” 22. februara, navodeći da porodica Bečić nije stekla nepokretnu imovinu u posljednjih 20 godina. U tekstu se navodi da porodica lidera Demokrata Alekse Bečića ima tri kuće i stan.

U reagovanju se navodi da je Bečić prijavio imovinu roditelja iako ga na to ne obavezuje Zakon o sprečavanju korupcije. Navodi se da se dvije kuće nalaze na selu porodice Bečić, od kojih je jedna ruinirana i nije u funkciji već 20 godina.

Bečići, kako se ističe, žive u stanu u Podgorici već nekoliko decenija.

Navodi se i da je automobil "nisan primera" star 20 godina i da ga koristi Bečićev otac, dok je "reno megan" star sedam godina.

U reagovanju se napominje i da mnogi kriju imovinu, pa čak i članove domaćinstva, a da Demokrate nemaju šta da kriju.

"Demokrate po odluci Alekse Bečića nemaju službeni automobil, već predsjednik koristi sopstveni automobil, u šta su imali prilike da se uvjere mnogi građani Crne Gore, imajući u vidu da je istim automobilom obišao sve gradove u Crnoj Gori više puta. Podsjećamo vas da su se poslanici Demokrata odrekli korišćenja službenih automobila, goriva i telefona o trošku Skupštine Crne Gore. Umjesto onih koje gledamo već 27 godina i koji su prošli put od praznih džepova do milijardera, i to na štetu građana, jasno je da u Demokratama imate ljude koji nijesu ušli u politiku zbog ličnih interesa. Živjeli smo životom prosječnog čovjeka, tako ćemo i nastaviti, jer smo prije svega ljudi, pa tek onda političari. Tako je bilo, tako će i biti", zaključuje se.

Bonus video: