Niko ne otkriva naručioca spornih panoa

Iz Metropolisa, na čijim je bilbordima postavljen sporni plakat, kazali su da direktor nije tu i ne mogu otkriti ko je naručilac
72 pregleda 32 komentar(a)
bilbord Podgorica, Foto: Savo Prelević
bilbord Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2014. 09:05h

Vlada i kompanija Metropolis media nijesu željeli da odgovore ko stoji iza reklamnog panoa sa porukom "Bolje banana u ruci nego ruska čizma na vratu". Zbog te poruke, koja u suštini šteti podršci NATO-u, ambasada Rusije se žalila Vladi iz koje nezvaničnično kažu da sa spornim porukom država Crna Gora nema veze.

Reklamnog panoa koji se prethodnih dana nalazio u neposrednoj blizini Skupštine juče nije bilo, dok je drugi na prometnom Bulevaru Svetog Petra ostao sa zvaničnim logom NATO-a.

Na bilbordu su nabrojane neuspješne privatizacije koje je Vlada odobrila ruskim kompanijama uz poruku "nakon 300 godina istorijske veze 'majka Rusija' nas je udesila", i citat Milovana Đilasa "nikada nama Crnogorcima Rusi nisu bili prijatelji".

Iz Metropolisa, na čijim je bilbordima postavljen plakat, kazali su da direktor nije tu i da bez njega ne mogu otkriti ko je naručilac. Šef komunikacionog tima za NATO Nebojša Kaluđerović juče je “Vijestima” kazao da sporni reklamni pano nijesu tog tim i Vlade, dok iz MVPEI nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

Predsjednik Atlantskog saveza Savo Kentera kazao je “Vijestima” da su se iz te organizacije obratili Metropolisu kako bi im skrenuli pažnju da se na bibordima zloupotrebljava logo Alijanse.

"Oni su u roku od sat vremena uz saglasnost zakupca uklonili logo. To je ono što smo kao Atlantski savez mogli da uradimo protiv ovakve prljave kampanje”, rekao je Kentera.

Iz CDT-a i Alfa centra su saopštili da uvijek potpisuju svoju kampanju.

Na panou stoji potpis - “crnogorske patriote”. Pokret “Ne u NATO, ne u rat”, čiji je šef Gojko Raičević nazvao je bilborde majmunskom politikom. Poslanik DF-a Goran Danilović kazao je da je onaj ko je postavio bilbord “retardiran”.

Bonus video: