Nikolić: Izborom NATO i EU, Crna Gora pristaje da bude nečija igračka

“Crna Gora je izabrala put članstva u EU i NATO, ali i otvorene sukobe i nesporazume sa svima sa kojima su te organizacije u sukobu - znači, članstvo bez identiteta i samostalnosti"
50 pregleda 104 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 24.12.2015. 18:00h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je da Crna Gora izborom NATO i EU puta poništava svoju samostalnost i pristaje da bude nečija igračka.

Nikolić u intervjuu za ruski “Sputnjik” rekao da Crnu Goru, koja se preporučuje kao država koja će prihvatiti sve da bi ušla u NATO, ne treba porediti sa Srbijom.

“Crna Gora je izabrala put članstva u EU i NATO, ali i otvorene sukobe i nesporazume sa svima sa kojima su te organizacije u sukobu - znači, članstvo bez identiteta i samostalnosti” rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, za razliku od Crne Gore, Srbija sve vrijeme pokazuje da nije takva država i da sa njom ne mogu da se igraju.

"Srbija pokazuje da ima svoje interese, prava, vjekovna prijateljstva i da ni Rusija ne može da nam kaže - od sada ste neprijatelji EU, niti EU može da nam kaže da nam je Rusija neprijatelj. Mi to nećemo” rekao je Nikolić. Nikolić je kazao i da ne želi da se miješa u unutrašnje odnose u Crnoj Gori, ali da je zabrinut za sudbinu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve.

“Nikako da se to riješi na način koji bi zadovoljio većinu naroda u Crnoj Gori, nego se računa na tihu asimilaciju, po iskazivanju pripadnosti narodu ili određenoj crkvi. Međutim, to je proces koji donosi sukobe između političara, građana, između rodova i plemena” zaključio je Nikolić.

Bonus video: