Nikolić: Jačati veze sa iseljenicima

Nikolić je, u razgovoru sa predstavnicima Nacionalnog savjeta, istakao da je ovaj format okupljanja iseljeništva, najbolja prilika da se Odbor direktno upozna sa načinom na koji djeluje naša iseljenička zajednica u Srbiji i pažljivo notiraju sve poteškoće u funkcionisanju
150 pregleda 15 komentar(a)
Andrija Nikolić, Foto: Skupština.me
Andrija Nikolić, Foto: Skupština.me
Ažurirano: 17.06.2018. 12:19h

Crna Gora, donošenjem novog zakona o saradnji sa dijasporom - iseljenicima, dodatno potvrđuje opredijeljenost jačanja veza sa iseljeništvom i uspostavljanja održivog sistema saradnje, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić.

On je to rekao na sastanku sa predstavnicima Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, održanom u Sremskim Karlovcima.

Nikolić je, u razgovoru sa predstavnicima Nacionalnog savjeta, istakao da je ovaj format okupljanja iseljeništva, najbolja prilika da se Odbor direktno upozna sa načinom na koji djeluje naša iseljenička zajednica u Srbiji i pažljivo notiraju sve poteškoće u funkcionisanju.

"Pozdravljajući neposredni dijalog sa predsjednikom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, predstavnici Nacionalnog savjeta ulazali su na probleme sa kojima se suočavaju u okviru djelovanja tog tijela i iznijeli sugestije na Predlog zakona o saradnji sa dijapsorom – iseljenicima", kaže se u saopštenju iz parlamenta.

Razgovarajući o problemima u funkcionisanju Nacionalnog savjeta u Srbiji, Nikolić je naglasio da to tijelo treba da bude personifikacija jakog intelektualnog i moralnog sastava, izražavajući nadu da će izbori za novi sastav savjeta biti prvi korak u prevazilaženju poteškoća u radu.

"Nikolić je potencirao važnost uključivanja mladih u rad organizacija iseljenika i naglasio značaj njihovog kulturnog uzdizanja i jačanja pripadnosti matici", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, dogovorena je kontinuirana saradnja i razmjena informacija, koja će imati za cilj efikasniji rad i bolju koordinaciju aktivnosti između iseljeništva i matice.

Bonus video: