Nikolić: Kongres potvrda političke dominacije

Osmi Kongres DPS-a, na kojem će biti izabran predsjednik stranke i njegov zamjenik, kao i Glavni odbor, biće sjutra održan u Podgorici
2279 pregleda 11 komentar(a)
Nikolić, Foto: Screenshot/YouTube
Nikolić, Foto: Screenshot/YouTube

Kongres Demokratske partije socijalista (DPS) biće još jedna snažna potvrda političke dominacije i superiornosti te stranke u političkom, stručnom i ideološkom smislu, ocijenio je poslanik te partije, Andrija Nikolić.

Osmi Kongres DPS-a, na kojem će biti izabran predsjednik stranke i njegov zamjenik, kao i Glavni odbor, biće sjutra održan u Podgorici.

„Kongres će biti kvalitetna platforma i dobar uvod za predstojeći izborni proces, gdje očekujemo da ćemo snažno dominirati političkom scenom i uvećati našu političku podršku“, navodi se u izjavi Nikolića.

On je kazao da će Kongres biti „najveći partijski skup ovog formata u našoj istoriji“.

„Vjerujemo da Crna Gora do sada nije imala priliku da vidi tako impozantan politički partijsku skup imajući u vidu da će mu prisustvovati više od tri hiljade zvanica iz zemlje i inostranstva“, kazao je Nikolić.

On je rekao da će gosti, pored njenih članova, biti i predstavnici političkih i međunarodnih organizacija.

U radnom dijelu Kongresa učestvovaće 598 delegata koji će izabrati predsjednika partije i njegovog zamjenika, Glavni odbor, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor.

On je kazao da nije uobičajeno da jedna partija na području regiona i Evrope tako snažno i tako dugo dominira na političkoj sceni.

"Jedan je razlog za takvu dominaciju. To što su nam ljudi više vjerovali od naše političke konkurencije sa jedne strane, i zato što smo istovremeno bili aktuelniji od naše političke konkurencije. Aktuelniji upravo zbog pravovremenih promjena koje smo uvodili u našu politiku, jer nećete naći drugu političku stranku koja je imala tako snažnu fluktuaciju političkih kadrova u svim organima, kako izvršne tako zakonodavne i druge vlasti, poručio je Nikolić.

Bonus video: