Nikolić: Sastanak opozicije sa Oravom pokazao da je DPS u pravu

"Ne postoji nikakvo realno utemeljenje ili uslov za formiranje tehničke Vlade"
1444 pregleda 11 komentar(a)
Miloš Nikolić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Miloš Nikolić, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Sastanak opozicije sa predstavnikom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom, pokazao je da je Demokratska partija socijalista svih ovih mjeseci bila potpuno u pravu kada je potencirala da je trenutno jedan od najvažnijih poslova u državi, reforma izbornog zakonodavstva odnosno popunjavanje mjesta u nadležnom Skupštinskom odboru, rekao je poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

"Današnji sastanak je pokazao da je da je DPS sa svojim koalicionim partnerima jedini konstruktivni politički činilac trenutno u crnogorskom društvu i da problem izbornog zakonodavstva ne leži na našoj nego na strani opozicije," kazao je Nikolić.

Dodaje da vjeruje da će sastanak imati određenog efekta "kako bi se opozicija ozbiljnije posvetila tom poslu".

"Budući da smo na dosadašnjim sastancima svjedočili da je trenutna namjera jednog dijela opozicije prije svega Demokrata, potpuna opstrukcija rada Odbora kako se ne bi došlo do određenih rješenja", naveo je Nikolić.

Nikolić smatra i da što se tiče DF-a da je riječ o uspostavljanju megalomanskih uslova kako se ne bi došlo do dogovora.

"Ne postoji nikakvo realno utemeljenje ili uslov za formiranje tehničke Vlade. Spremni smo da u Skupštini razgovaramo o daljoj reformi izbornog zakonodavstva i o svim onim institucijama za koje je opozicija zainteresovana, u smislu daljeg poboljšanja uslova i načina kvaliteta rada i transparentnosti procesa", naveo je Nikolić.

Dodao je da se nada da će sastanak sa Oravom imati pozitivan efekat na opoziciju, "koja bi kao takva trebalo da doprinos i crnogorskom društvu".

Bonus video: