Nikšić: Prečištač otpadnih voda predat na upravljanje Vodovodu

"Evo već praktično tri godine postrojenje radi punim kapacitetom", kazao je Živko Kecojević, v.d. sekretara Sekretarijata za investicije i projekte.
899 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice lokalnog parlamenta, Foto: Svetlana Mandić
Sa sjednice lokalnog parlamenta, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.04.2019. 15:40h

Nikšićko JP Vodovod i kanalizacija od sada će upravljati postrojenjem za prečišćavanje i odvođenje otpadnih voda. Tako je odlučeno na sjednici Skupštine opštine Nikšić.

„Evo već praktično tri godine postrojenje radi punim kapacitetom. Nijesmo imali nikakvih korektivnih održavanja koje bi u većoj mjeri otežavali rad centralnog postrojenja. Bio je u nekom proteklom periodu jedan problem, ali u narednom periodu nadam se da takvih problema neće biti“, kazao je Živko Kecojević, v.d. sekretara Sekretarijata za investicije i projekte.

Prema njegovim riječima neće biti novog poskupljenja vode i usluga za odvod kanalizacije, a stekli su se uslovi da se na kanalizacionu mrežu priključi veći broj domaćinstava i privrednih subjekata. Vrijednost radova kompletnog postrojenja je oko 21 milion eura, kreditno zaduženje Opštine je 14,5 miliona, sa kamatama od oko 4,3 miliona.

Na sjednici je usvojen izvještaj rada predsjednika Opštine Veselina Grbovića i organa lokalne uprave za 2018.godinu. Grbović je kazao da su prošle godine, zajedno sa Vladom, uradili dosta na putnoj infrastrukturi i vodosnabdijevanju, a da će tako biti i ove godine. Najavio je radove na izgradnji Doma za stare, zapadnoj tribini fudbalskog stadiona, Dvorca kralja Nikole, rekonstrukciju i proširenje objekta za JU „Zahumlje“.

„Posebno nas raduje što će do kraja godine biti završene četiri zgrade sa 150 stanova za pripadnike MUP-a. Očekujemo da ove godine i sudski i tužilački organi dobiju jedan prostor gdje bi se uradila i zgrada za njih. Vojska je najavila gradnju stanova za oficirski kadar koji će biti uposlen na aerodromu Kapino polje“, istakao je Grbović.

Bonus video: