Nimanbegu se izvinio Raduloviću zbog saopštenja Force

“Moram se Raduloviću izviniti zbog dosta nepreciznih neprimjerenih izjava i sigurno ću imati unutarpartijske konsultacije i vidjeti o čemu se radi"
63 pregleda 10 komentar(a)
Genci Nimanbegu, Foto: Arhiva "Vijesti"
Genci Nimanbegu, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.10.2014. 18:06h

Poslanik Force Genci Nimanbegu izvinio se potpredsjedniku parlamenta Branku Raduloviću zbog saopštenja njegove partije u kojem se Radulović optužuje da je tražio kažnjavanje albanskih navijača zbog slavlja u Ulcinju, Tuzima i Plavu. Nimanbegu je kazao da je saopštenje objavljeno bez konsultacija sa njim.

“Moram se Raduloviću izviniti zbog dosta nepreciznih neprimjerenih izjava i sigurno ću imati unutarpartijske konsultacije i vidjeti o čemu se radi. Ja snosim odgovornost jer sam potpredsjednik partije”, kazao je Nimanbegu, na šta je Radulović rekao da je u saopštenju Force izrečena “najstrašnija laž i fukarluk” podsjećajući da je ranije izjavio da će uvjek biti na braniku multietničke Crne Gore.

“Zna dobro Vaselj Siništaj kolko kumova imamo iz Tuza i Malesije. Stid i sram ve bilo vi koji ste to napisali iz Force. Ovo je laž i ne pripada mojoj familiji.”

Ogorčenje Force

Navijači koji su slavili u utorak veče, to su uradili na jedan vrlo civilizovan način, potpuno spontano,podržavajući reprezentaciju svoje nacije kojoj oni pripadaju, koja je u Beogradu prvo verbalno, a potom i fizički zlostavljena od strane navijača, redara pa i sa strane srpske policije, a koja je trebalo da štiti sve učesnike tog večernjeg događaja, navodi se u saopštenju FORCA-e.

Takođe, kako dodaju, FORCA, kao najveća albanska partija u Crnoj Gori izražava veliko ogorčenje nad inicijativom opozicije na čelu sa potpredsjednikom Parlamenta Crne Gore Brankom Radulovićem, za kažnjavanje navijača albanske reprezentacije koji su slavili u utorak veče u Ulcinju, Plavu i u Tuzima.

"Ova iniciijativa je veoma diskriminatorska kao i prijeteća nad albanskim autohtonim stanovništvom u Crnoj Gori i stvara opasnu atmosferu i nesigurnost za život svih manjinskih naroda, a ironično je da se sve ovo izjavljuje samo nedjelju nakon izvejštaja Evropske Komisije o napretku Crne Gore, gdje je naglašeno da Crna Gora štiti i pruža sigurnost manjinskim narodima kao njihovim kulturnim pravima. Ova prijetnja sa ovim stavovima postaje još više realna i ozbiljnija kad imamo u vidu činjenicu da je Demokratski front na parlamentarnim izborima 2012. imao 23 odsto glasova ili jednu četvrtinu ukupnih glasova", navodi se u saopštenju.

Potpuno im je začuđujuće zašto se Demokratski front nije izjasnio povodom zviždanja srpskih navijača, tokom intoniranja albanske himne, povodom urlika "ubij zakolji da šiptar ne postoji" koji su, kako navode, trajali tokom čitavog meča.

Bonus video: