Njemačka prepoznaje napredak na evropskom putu Crne Gore

On je poručio da će Crna Gora imati punu podršku u savladavanju izazova, posebno u prioritenim oblastima sadržanih u Izvještaju Evropske Komisije
1 komentar(a)
Peter Bajer, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Peter Bajer, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.10.2014. 17:35h

Crna Gora dobro ide evropskim putem i Vlada Njemačke prepoznaje taj napredak, rekao je glavni izvjestilac za Crnu Goru u Odboru za međunarodne odnose Bundestaga Peter Bajer, u razgovoru sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem.

On je poručio da će Crna Gora imati punu podršku u savladavanju izazova, posebno u prioritenim oblastima sadržanih u Izvještaju Evropske Komisije.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Vlade, rekao da je zadovoljan dinamičnim odnosima Crne Gore i Njemčke, koji su dobili dodatni podsticaj uspješnom Konferencijom o zapadnom Balkanu u Berlinu.

On je u tom kontekstu, naglasio značaj pojačane pažnje Njemačke za dalje integracione procese zapadnog Balkana i podrške za njegovo ekonomsko unapređenje i infrastrukturni razvoj, kao preduslova za dalji evropski put zemalja regiona.

Đukanović je ukazao na punu posvećenost Crne Gore daljim reformama i postizanju ciljeva zacrtanih evropskom i evro-atlanstkom agendom, u čemu imamo, kako je kazao, snažnu podršku SR Njemačke.

"Đukanović zahvalio je njemačkoj Vladi i institucijama na kontinuiranoj razvojnoj pomoći u prethodnom periodu, i istakao značaj intenziviranja ekonomske saradnje između dvije države", navodi se u saopštenju.

Bonus video: