Njemci od Crne Gore očekuju hitne akcije hapšenja

G. Majer je iskazao nezadovoljstvo zbog vrlo slabih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2011. 19:53h

Šef poslaničkog kluba njemačke vladajuće CSU i izvjestilac vladajuće većine za pitanja bezbjednosti Štefan Majer poručio je da su očekivanja Njemačke da Crna Gora u najkraćem roku pruži konkretan dokaz o postojanju političke volje i profesionalne spremnosti policije i tužilastva da rade na evropski način, saopštili su lider PzP-a Nebojša Medojević, Nove Andrija Mandić i poslanik SNP-a Predrag Bulatović.

Majer ih je zamolio da Crnoj Gori prenesu da su “hitne akcije” neophodne do sredine novembra.

Oni su saopštili da ih je Majer zamolio da to prenesu Crnoj Gori i da su “hitne akcije” neophodne do sredine novembra, kada će se u Bundestagu raspravljati o preporukama Evropske komisije da EU Crnoj Gori dodijeli datum pregovora o članstvu.

“G. Majer je iskazao nezadovoljstvo zbog vrlo slabih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori i upozorio da će institucije zadužene za primjenu zakona u ovoj oblasti morati pod hitno da pokažu svoju spremnost i sposobnost da ispune konkretna očekivanja i zahtjeve EK”, piše u saopštenju.

Organizovani kriminal bi ugrozio region

Medojević, Mandić i Bulatović su se, drugog dana posjete Berlinu, sreli i sa poslanicima SPD-a i Zelenih, te sa predsjednicom Odbora za odbranu dr Suzanom Kastner (SPD), koja ih je takođe upoznala “da se od Crne Gore očekuju vrlo konkretni i vidljivi rezulati u borbi protiv organiziovanog kriminala i korupcije i da u Bundestagu više niko ne želi da se Evropi ponovi isti problem sa Bugarskom i Rumunijom”.

Opozicioni lideri su iskazali svoju spremnost da pruže podršku premijeru u realizaciji svakog plana borbe protiv organizovanog kriminala.

Medojević, Mandić i Bulatović su ocijenili da organizovani kriminal prijeti da ugrozi bezbjednost, ne samo Crne Gore, već i cijelog regiona.

“Opozicioni lideri su iskazali svoju spremnost da pruže podršku premijeru u realizaciji svakog plana borbe protiv organizovanog kriminala”, piše u saopštenju.

Bonus video: