NOVA: Bil Klinton nije poželjan u Crnoj Gori

Nova srpska demokratija je pozvala juče administraciju predsjednika Baraka Obame da preispita svrhu najavljene posjete bivšeg predsjednika SAD Bila Klintona Crnoj Gori
65 pregleda 0 komentar(a)
Barak Obama i Bil Klinton, Foto: Rojters
Barak Obama i Bil Klinton, Foto: Rojters
Ažurirano: 21.02.2011. 08:25h

Bivši američki predsjednik Bil Klinton nije dobrodošao u Crnu Goru, stav je opozicione Nove srpske demokratije povodom najave da će Klinton u drugoj polovini maja, na poziv Atlas kompanije, posjetiti Podgoricu, piše "Dan".

Nova srpska demokratija je pozvala juče administraciju predsjednika Baraka Obame da preispita svrhu najavljene posjete bivšeg predsjednika SAD Bila Klintona Crnoj Gori.

Potpredsjednik Nove Strahinja Bulajić podsjetio je kako je Klinton u vrijeme predsjedničkog mandata naredio agresiju na Crnu Goru i Srbiju, i rekao da se, u slučaju njegovog dolaska, mogu očekivati protesti.

Klinton bi , prema ranijoj najavi, trebalo da učestvuje na jednom poslovnom skupu u Crnoj Gori, u organizaciji Atlas grupe. Bivši američki predsjednik se ranije sastao sa predsjednikom Atlas grupe Duškom Kneževićem.

Prema medijskim spekulacijama, Klinton će u Crnu Goru doputovati privatnim avionom, a u toku su opsežne pripreme za njegovu posjetu.

Bonus video: