NOVA: Ideologija kojoj pripadaju Đukanović i Miranović ubijala je sveštenike, rušila crkve...

"Bezobzirno miješanje Vlade Crne Gore, kroz takozvanu "Upravu za zaštitu kulturnih dobara'', u unutrašnje stvari Crkve, izazvalo je veliko ogorčenje vjernog naroda Budve, Petrovca, Boke i čitave Crne Gore", kazali su iz Nove
181 pregleda 25 komentar(a)
Manastir Reževići, Foto: Vuk Lajović
Manastir Reževići, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.04.2016. 11:06h

Posljednji napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu, odnosno monaštvo Mitropolije crnogorsko- primorske u manastiru Reževići, govore da dukljanska ekstremistička ideja, koju sprovodi Milo Đukanović, nastavlja sa otvorenim progonom Crkve i vjernog naroda, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (Nova).

"Bezobzirno miješanje Vlade Crne Gore, kroz takozvanu "Upravu za zaštitu kulturnih dobara'', u unutrašnje stvari Crkve, izazvalo je veliko ogorčenje vjernog naroda Budve, Petrovca, Boke i čitave Crne Gore i postavlja se pitanje da li je ovo smišljena provokacija koja može dovesti do neželjenih posledica. Ideologija kojoj pripadaju Milo Đukanović i članica GO DPS modna kreatorka Miranović, ubijala je episkope, monahe i sveštenike, rušila crkve ili u njih spraćala stoku, tako da nije neočekivano ovo što se dešava u manastiru Reževići. Da se pitaju pomenuti dukljanski fanatici, crkve i manastiri po Crnoj Gori bili bi ruševine i zapuštena mjesta, kao što su i bili dok mitropolit Amfilohije zajedno sa vjernim narodom nije krenuo u njihovu obnovu i do danas obnovio na stotine hramova. Tako je i sa manastirom Reževići, i na svu sreću ovaj Nemanjićki hram se nalazi u dobrim rukama oca Hrizostoma, čije je dostojanstveno držanje u odbrani svoga manastira, bahate izaslanike Vlade Crne Gore očigledno dovelo u stanje bijesa i frustracije", navodi se u saopoštenju Nove

Iz Nove dodaju da je otac Hrizostom poznati monah, koji je prije Reževića obnovio zadužbinu Crnojevića manastir Kom i zadužbinu kralja Vukašina Mrnjavčevića manastir Kosmač.

"On je prvi očistio grobove porodice Crnojević, koji se nalaze u untrašnjosti manastira Kom, od naslaga izmeta koje su ostavile stada koza i ovaca koja su zatvarana u toj svetinji u vrijeme kada su o ovom objektu isključivo brinuli prethodnici direktorice Miranović. Vjerujući ljudi iskazuju punu podršku ocu Hrizostomu i svim sveštenicima i monasima manastira Reževići, uz veliku zahvalnost na istrajnosti i odlučnosti kojom brane našu svetinju", kazali su iz Nove.

Bonus video: