Nova partija će se zvati Pozitivna Crna Gora

Ja sam duboko uvjeren da će građani prepoznati svoje potrebe kroz naše djelovanje, kazao je osnivač Darko Pajović
305 pregleda 0 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Arhiva Vijesti
Darko Pajović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.03.2012. 05:28h

Jedan od osnivača nove političke stranke Darko Pajović najavio je da će njen naziv biti Pozitivna Crna Gora, da će biti građanske orijentacije i pripadati lijevom centru.

Pajović je “Vijestima” rekao da je stranka formirana zbog zasićenja građana političkom ponudom u Crnoj Gori i njihove jasne potrebe za političarima koji donose teške, ali odgovorne odluke.

“Vladajuća elita je ranijih godina relativno uspješno uspijevala da kreira privid promjena u društvu. Danas više ni to nisu u stanju. Mi smo tu da ponudimo nove ljude, nove ideje i odgovorimo na zahtjev da Crna Gora postane pravednije mjesto za život i odrastanje novih generacija”, kazao je Pajović.

On je upozorio da izbori u Crnoj Gori već dugo ne donose nikakve političke promjene, zbog čega su građani nezadovoljni rezultatima vlasti, ali i opozicije. Izborne pobjede vlasti, smatra Pajović, redovno se pretvaraju u poraz građana, dok porazi opozicije kod birača stvaraju apatiju kod građana. Pajović smatra i da vladajuće partije djeluju umorno od vladanja i svakim danom donose sve lošije odluke.

Zbog toga, kako tvrdi, nova partija treba da ponudi promjene: “Ali promjene koje podrazumijevaju mir i stabilnost. Ja sam duboko uvjeren da će građani prepoznati svoje potrebe kroz naše djelovanje i da ćemo svi zajedno strpljivo i mudro dovesti da korjenitih promjena crnogorskog društva”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: