NOVA: Pozivamo opoziciju i NVO na proteste 12. decembra

Poziv je upućen Socijalističkoj narornoj partiji, Demosu, Demokratskoj Crnoj Gori i Pokretu za Pljevlja, kao i Mreži Ne u NATO, Pokretu za neutralnost, Pokretu Sloboda narodu i Grupi građana Akcija – reakcija
79 komentar(a)
Andrija Mandić, Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2015. 14:50h

Nova srpska demokratija pozvala je danas parlamentarne opozicione stranke i nevladine organizacije (NVO) koje se protive učlanjenju Crne Gore u NATO, da učestvuju u organizaciji protesta koji planiraju za 12. decembar.

Poziv je upućen Socijalističkoj narornoj partiji, Demosu, Demokratskoj Crnoj Gori i Pokretu za Pljevlja, kao i Mreži Ne u NATO, Pokretu za neutralnost, Pokretu Sloboda narodu i Grupi građana Akcija – reakcija.

„Ovaj skup Nova organizuje zajedno sa koalicionim partnerima iz Demokratskog fronta (DF), koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO – Demokratskom narodnom partijom (DNP), Radničkom partijom, Partijom ujedinjenih penzionera i invalida (PUPI) i Demokratskom strankom jedinstva (DSJ)“, saopšteno je iz te stranke.

U pozivu strankama i NVO navodi se da, nakon poziva koji je NATO uputio Crnoj Gori za priključenje tom vojnom savezu, u Novoj srpskoj demokratiji smatraju da je obaveza političkih subjekata, NVO i pokreta, da pomognu svim građanima koji se protive tom činu da jasno izraze svoj stav.

Ta potreba je, kako se navodi, naročito izražena u uslovima u kojima se društvo suočava sa „jednostranom i vulgarnom režimskom kampanjom koja guši većinsku volju građana“.

„Zato vas pozivamo da učestvujete u organizaciji protestnog skupa protiv učlanjenja Crne Gore u NATO, jer su građani, na osnovu vaših ranije iskazanih stavova po tom pitanju, prepoznali vašu organizaciju kao relevantnog zagovornika ovog političkog stava. Želimo da ovaj važan čin izražavanja narodnog nezadovoljstva organizujemo zajedno, ravnopravno i uvažavajući sve specifičnosti organizacija kojima pripadamo“, kaže se u pozivu.

Navodi se da su DNP, Radnička partija, PUPI i DSJ ranije odlučile da učestvuju na protestnom skupu.

„U tom duhu, molimo vas da nam u razumnom roku, neophodnom za blagovremenu prijavu protesta, pošaljete odgovor na inicijativu za zajedničku organizaciju tog skupa, ili eventualno učestvujete samo vašim obraćanjem na protestu. Predlažemo da se protestni skup održi u Podgorici, 12. decembra“, zaključuje se u pozivu.

Bonus video: