Nova srpska demokratija nizom uvreda po Đukanoviću: "Zahvalio se samo Turskoj"

U saopštenju Nove podsjećaju na skandiranja Đukanoviću i zaključuje se između ostalog da su time građani "vrlo precizno pokazali šta misle o njegovoj politici u odnosu na osnovne vrijednosti na kojima je nastala ova država.
15533 pregleda 18 komentar(a)
Nova srpska demokratija, Foto: Nova srpska demokratija, Nova srpska demokratija
Nova srpska demokratija, Foto: Nova srpska demokratija, Nova srpska demokratija

Nova srpska demokratija je nizom uvreda oštro kritikovala predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog toga što se zahvalio na donaciji Turskoj, a ne, kako tvrde, i drugim donatorima. "U vremenu kada se Crna Gora suočava sa ozbiljnim izazovima i kada je vlast pokazala da nije dorasla ovakvim problemima i da je decenijama urušavala zdravstveni sistem, valja istaći one koji su nam u ovim trenucima pritekli u pomoć. Zato je važno zahvaliti se svima, od EU, Turske, do naših tradicionalnih prijatelja Srbije, Rusije i Kine. Međutim, umjesto izraza zahvalnosti svima, predsjednik Crne Gore se odlučio da se samo zahvali Turskoj i njenom predsjedniku Erdoganu", navodi se u nepotpisanom saopštenju partije čiji je lider Andrija Mandić.

U saopštenju slijedi podsjećanje na skandiranja Đukanoviću i zaključuje se između ostalog da su time građani "vrlo precizno pokazali šta misle o njegovoj politici u odnosu na osnovne vrijednosti na kojima je nastala ova država."

Demokratski front je juče dao saopštenje u kome su naveli da su prema grupi momaka koji su kršili mjere Nacionalnog koordinacionog tijela sprovođene brutalne mjere i hapšeni jer su Srbi, a da su kako tvrde Romima i Albancima tolerisani veći prestupi i dijeljeni paketi pomoći.

Takav tretman su uporedili sa tretmanom Trećeg Rajha nad Jevrejima.

Bonus video: