NOVA: Za bojkot nastave nisu krivi ni opozicija ni građani

“Žao mi je što smo došli u ovu situaciju i što djeca moraju na ovaj način da se bore protiv nepravde koja im je učinjena”, rekao je on
0 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.09.2011. 11:14h

Nova srpska demokratija (NOVA) smatra da je bojkot nastave stvar roditelja i same djece i da za njega nijesu krivi ni opozicija ni građani već oni koji im ne dozvaljavaju da se školuju na svom jeziku.

“Žao mi je što smo došli u ovu situaciju i što djeca moraju na ovaj način da se bore protiv nepravde koja im je učinjena”, rekao je potpredsjednik NOVE, Slaven Radunović.

Prema njegovom mišljenju, vrijeme je da razni istraživači ljudskih prava i nevladine organizacije pričaju zašto Vlada ne poštuje iskazanu volju građana na popisu.

Radunović je upitao Vladi zašto ne dozvoljava djeci da nastavu uče na jeziku koji je većinski u Crnoj Gori.

Odgovarajući na pitanje da li će NOVA pomoći roditeljima koji se odluče na bojkot, da plate zakonom propisane kazne, Radunović je podsjetio na situaciju na Cetinju prije dvije godine kada su štrajkovali gimnazijalci.

“Zašto Ministarstvo prosvjete nije kaznilo roditelje kada je cetinjska Gimnazija štrajkovala preko mjesec. Kazne u ovom slučaju bi značile različite aršine i novu diskrimanaciju”, zaključio je Radunović.

Bonus video: