Nova zloupotreba poput "Ramade": Opština Ulcinj plaća DPS gozbu

Zakon ne dozvoljava da se iz državnog budžeta plaćaju partijski računi, zbog čega je nedavno optužen funkcioner Socijaldemokrata u aferi „Ramada“.
218 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović,
Milo Đukanović,
Ažurirano: 19.10.2016. 06:07h

Gozba pristalica Demokratske partije socijalista u jednom restoranu u Vladimiru kod Ulcinja, prilikom dočeka šefa stranke Mila Đukanovića u danu kada je DPS imao predizbornu promociju u najjužnijoj opštini, koštala je 2.290 eura, a ceh je plaćen ili treba da bude plaćen iz gradske kase.

Zakon ne dozvoljava da se iz državnog budžeta plaćaju partijski računi, zbog čega je nedavno optužen funkcioner Socijaldemokrata u aferi „Ramada“.

Na kopiji računa od 27. septembra, koju posjeduju Vijesti, piše da je račun broj 3/16 naslovljen na Opštinu Ulcinj, dok u gornjem desnom uglu stoji i pečat Opštine, zaveden juče pod brojem 04-274. Na računu, u rubrici „vrsta proizvoda i usluga“ piše „koktel povodom posjete M.Đukanovića“. Time je opština prihvatila svoju obavezu da račun plati.

Osim potpisa gazde, na računu je i paraf sekretara za budžet i finansije Suada Osmanovića, koji je visoki opštinski funkcioner DPS-a. “Vijestima” je to potvrdio i vlasnik restorana.

„Premijer nije bio kod mene, ali bili su drugi“, kazao je on sinoć “Vijestima”. Šef ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić prvo je kazao je da ne zna za bilo kakav račun u nekom restoranu ili kafiću.

„Predsjednik je bio u posjeti domaćinstvima, a ne restoranima. Ja za to ne znam“, kazao je on. Nakon izvjesnog vremena, Nrekić je dobio informaciju o cehu od Osmanovića, koji nije odgovarao na pozive i poruke na broj dostupan redakciji.

„U pravu ste. Bio je skup ali ceh je bio 229 eura, a ne koliko vi kažete. Neko očigledno hoće da napravi nekakav bum i naudi nam“, kazao je Nrekić. „Ako je neko falsifikovao račun, postoje institucije sistema da se time bave“. Kasno sinoć, vlasnik restorana je rekao da mu račun nije plaćen, ali da je ceh bio 290 eura.

O tome da li je Opština platila ceh DPS-a u Vladimiru ništa ne zna ni predsjednik Nazif Cungu, čija je Forca koalicioni partner Đukanoviću i na državnom i na opštinskom nivou.

„Nijedan virman nijesam potpisao i ne znam o kakvom se računu radi“, kazao je Cungu.

Tužilaštvo je nedavno za slučaj “Ramada”, u kojem su skupovi Socijaldemokrata Ivana Brajovića u tom podgoričkom hotelu plaćani sa računa Direkcije za Željeznički saobraćaj podiglo optužni predlog protiv direktora Direkcije za željeznilki saobraćaj i funkcionera SD-a Nebojše Obradovića. On je zbog toga proveo par dana u pritvoru, ali niko drugi iz stranke nije odgovarao.

Bonus video: