Novaković: Barska Pozitivna se ne gasi

U nepotpisanom saopštenju se ističe da "stranka u Baru više ne postoji", jer je među onima koji su napustili stranku i četiri od pet članova Predsjedništva OO Pozitivne
163 pregleda 0 komentar(a)
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Radomir Novaković Cakan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.10.2014. 16:10h

Predsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore u Baru Radomir Cakan Novaković kazao je danas zloupotrijebljen službeni mail Pozitivne, sa koje je ranije danas stiglo nepotpisano saopštenje da je OO Pozitivne navodno napustilo je 39 od 45 članova i podnijelo ostavke.

“Od početka turbulencija u stranci, koje su evoluirale u proces koji nikako ne odgovara imenu partije i ideji koja je okupila toliko ljudi, zauzeo sam neutralan stav u smislu svrstavanja u stranačke frakcije. Ne i neutralan u kontekstu poštovanja principa da je istina preča od cilja. Plasiranjem lažnog saopštenja o gašenju barskog odbora stranke cilj je stavljen ispred istine, i tu ne mogu da budem neutralan. Kao što nisam bio neutralan ni kada su pojedinci slali indirektno ili direktno poruke u moje ime”, stoji u saopštenju koje potpisuje Novaković, koji je kazao da ne želi da nagađa ko stoji iza zloupotrebe službenog maila.

“Vjerujem da je jedini pošten način u novonastalim okolnostima bio da se na sastanku opštinskog odbora svako imenom i prezimenom izjasni o svom ostanku ili odlasku iz partije pa da na osnovu ishoda takvog izjašnjavanja bude određena i sudbina stranke u ovom gradu”.

U nepotpisanom mailu se navodi da se "nakon svega što se dešavalo u stranci, grubog kršenja načela demokratije i svih partijskih akata, nedoličnog ponašanja predsjednika stranke prema svojim najbližim saradnicima, autokratskog vođenja stranke i dijeljenja funkcija, priklanjanja vladajućim partijama od strane užeg rukovodstva, možemo zaključiti da je Pozitivna prekršila sve one principe i ciljeve zbog kojih je osnovana".

U njemu se ističe da "stranka u Baru više ne postoji", jer je među onima koji su napustili stranku i četiri od pet članova Predsjedništva OO Pozitivne.

"Razloge zbog kojih smo svi sa puno entuzijazma i ideala ušli u Pozitivnu, par njenih funkcionera koji se sada predstavljaju kao 'Pozitivna Crna Gora' su pogazili, pa vrijednosno i svrsishodno PCG u svom originalnom obliku više ne postoji".

Stranku u Baru je već "napustilo ili se pasiviziralo preko 100 uglednih članova , a među njima i veliki broj osnivača, a sve zbog pogrešnog vođenja stranke, unutarstranačkog apsulutizma, potpune centralizacije, ostavljanja OO PCG Bar da se sam snalazi, bez komunikacije sa članovima i simpatizerima, kao i pogrešne, nejasne politike koja je Pozitivnu gurnula ka DPS i SDP".

Članovi OO su uputili izvinjenje i doadašnjim glasačima.

"Mi ćemo svakako ostati na okupu, boreći se za ideale i vrijednosti koji su nas spojili, jer smatramo da naš grad i ogromna većina koja je napustila PCG imaju dovoljno reformskog i građanskog potencijala da iznesu teret prijeko potrebnih političkih i društvenih promjena", zaključuje se u nepotpisanom saopštenju.

Bonus video: