Novaković: Nećemo odustati od predloga legalizacije

Iz Grupe građana “Radomir Novaković Cakan - Biram Bar” objavili su da se nisu oglašavali tokom pregovora jer su mislili da je “potrebno uvesti novi pristup, ali i novu kulturu u politički život Crne Gore”, dodajući da će svojim radom u budućoj vlasti to i dokazati
68 pregleda 14 komentar(a)
Radomir Novaković, Foto: Biram Bar
Radomir Novaković, Foto: Biram Bar
Ažurirano: 06.07.2018. 06:05h

Danas u 11:30 u prostorijama OO DPS Bar počinje pres konferencija na kojoj će biti predstavljen i potpisan Koalicioni sporazum o zajedničkom političkom djelovanju u opštini Bar. Novu koalicionu vlast činiće DPS, SD; grupa građana “Radomir Novaković Cakan-Biram Bar” i BS.

Ovim povodom, saopštenjima su se oglasili barski DPS i “Biram Bar”. Iz OO DPS Bar objavili su da je koalicioni sporazum u četvrtak veče dobio punu saglasnost Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Bar.

Iz Grupe građana “Radomir Novaković Cakan - Biram Bar” objavili su da se nisu oglašavali tokom pregovora jer su mislili da je “potrebno uvesti novi pristup, ali i novu kulturu u politički život Crne Gore”, dodajući da će svojim radom u budućoj vlasti to i dokazati.

"Znamo ko je za šta odgovoran u Baru. Dosta je skrivanja iza velikih tema, praznih riječi i neostvarivih obećanja, sada moramo da počnemo da radimo za naš Bar i svako od nas u novoj vlasti treba da pokaže šta može da uradi za svoj komšiluk, za svoje mjesto, za sve nas. Mi ćemo, kao što smo i obećali, poslije godinu dana izaći ponovo pred građane i pitati ih da li su zadovoljni našim radom. Ukoliko nam kažu da nisu – sklonićemo se", ukazuju iz “Biram Bar”.

Oni dodaju da se od njih “kao ni u kampanji” neće čuti “velike i prazne priče”, te da te teme ostavljaju onima “koji neće da zasuču rukave i srede svoje dvorište”.

"Ni po koju cijenu nećemo odustati od našeg predloga legalizacije. To je ta crvena linija odnosa prema našem učešću u ovoj vlasti. Cilj legalizacije nije da se od građana otmu pare, već da se što prije ozakoni što više bespravno sagrađenih objekata u što kraćem roku. Ukoliko svi mi želimo da se proces legalizacije obavi na obostrano zadovoljstvo – i građana i opštine Bar – cijena legalizacije mora da bude ona koju građani mogu da plate. Ukoliko odredimo cijenu koja je nerealna, sam postupak legalizacije neće biti sproveden i opet ćemo stati na pola puta", saopštili su iz “Biram Bar”.

Bonus video: