Nove čestitke Lukšiću od inostranih kolega

Predsjednik državnog savjeta Kine Ven Điabao, premijer Turske, Redžep Tajip Erdogan i predsjednica Vlade Hrvatske, Jadranka Kosor, uputili su telegrame čestitki dr Igoru Lukšiću, povodom izbora za predsjednika Vlade Crne Gore.
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2011. 17:52h

Predsjednik državnog savjeta Narodne Republike Kine Ven Điabao, premijer Republike Turske, Redžep Tajip Erdogan i predsjednica Vlade Rupublike Hrvatske, Jadranka Kosor, uputili su telegrame čestitki dr Igoru Lukšiću, povodom izbora za predsjednika Vlade Crne Gore. Premijer Kine Điabao ocijenio je, u telegramu, da su odnosi Crne Gore i Kine stabilni i da se saradnja u svim oblastima konstantno širi.

-Dalje jačanje uzajamnokorisne i prijateljske saradnje između Crne Gore i Kine je u skladu sa obostranim željama i interesima - istakao je Điabao i iskazao spremnost da zajedno sa premijerom Lukšićem učini napore u cilju njihovog produbljavanja i daljeg razvoja. U telegramu turskog premijera izraženo je uvjerenje da će Crna Gora krupnim koracima nastaviti da napreduje, kao i da će prijateljstvo i saradnja između Crne Gore i Turske i ubuduće biti plodonosna i korisna za obje države. Predsjednica hrvatske Vlade je, u telegramu, istakla snažnu podršku Vlade Republike Hrvatske Crnoj Gori na njenom daljem evroatlanskom putu i reformskim procesima. Kosor je izrazila uvjerenje da će dvije susjedne i prijateljske zemlje nastaviti dosadašnje uspješnu saradnju s ciljem izgradnje mirne, sigurne i prosperitetne budućnosti građana Crne Gore i Hrvatske u zajedničkoj evropskoj porodici.

Bonus video: