Nove nesuglasice u GO SNP-a: Gdje je novac iz fonda za stipendiranje

Šef Poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović, gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić,poslanici Radosav Nišavić, Danko Šarančić, Danijela Marković i još 20-ak članova GO SNP-a glasalo je na sjednici Glavnog odbora u Nikšiću protiv finansijskog izvještaja partije za 2014.
90 pregleda 22 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Srđan Milić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.12.2015. 06:45h

Trošenje partijskog novca, posebno iz fonda za stipendiranje učenika, koji nosi ime bivšeg poslanika Momčila Vučetića, ponovo je otvorilo razmirice u toj partiji.

Šef Poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović, gradonačelnik Berana Dragoslav Šćekić,poslanici Radosav Nišavić, Danko Šarančić, Danijela Marković i još 20-ak članova GO SNP-a glasalo je juče na sjednici Glavnog odbora u Nikšiću protiv finansijskog izvještaja partije za 2014.

Za taj izvještaj SNP je dobio uslovno mišljenje Državne revizorske institucije, koja je utvrdila niz propusta, između ostalog, zbog nezakonitih pozajmica, ugovora zaposlenih, neregulisanog pitanja troškova goriva i dnevnica...

Revizori su utvrdili da je sa računa SNP-a na kartice, za koje je Milić imao ovlašćenje, prebačeno i potrošeno 10.847 eura, od čega je 6.131 euro opravdan fiskalnim računima. Među računima iz inostranstva, navodi DRI, nema putnih naloga da je Milić tamo bio službeno.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Damjanović i Šćekić su još na prošloj sjednici GO na Cetinju pitali za negativan izvještaj revizora, ali ni tada, kao ni juče nijesu dobili objašnjenje.

Neki članovi GO pitali su Milića koliko je novca prikupljeno posljednjih nekoliko godina koliko postoji Fond “Momčilo Vučetić”. Takođe su tražili objašnjenje ko je stipendiran iz njega, ali je odgovor izostao jer je Milić objasnio da mora da završi sjednicu, jer je održana u Parohijskom domu. U saopštenju SNP-a navodi se da je finansijski izvještaj za 2014. usvojen, kao i plan za 2016. godinu.

Bonus video: