Novska Lista : Ne prihvatamo ucjene, upitno učešće na sjednici

"Od početka participacije u vlasti suočeni smo sa opstrukcijama takozvanih velikih stranaka u naporima da se raskine sa nazadnom politikom prošlosti i sa spornim radnim navikama javnih službenika koje su se godinama ogledale u neprofesionalnosti, neljubaznosti i kašnjenju na posao pri čemu su posljedice trpili građani”
691 pregleda 3 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.12.2018. 16:00h

Iz Novske liste koja je članica vladajuće koalicije u Herceg Novom danas je saopšteno da je upitno njihovo učešće na sjednici lokalnog parlamenta zakazanoj za 24 decembar, ukoliko se “ne dese hitne i korijenite promjene koje su zahtjevali od njihovih koalicionih partnera.

“Od početka participacije u vlasti suočeni smo sa opstrukcijama takozvanih velikih stranaka u naporima da se raskine sa nazadnom politikom prošlosti i sa spornim radnim navikama javnih službenika koje su se godinama ogledale u neprofesionalnosti, neljubaznosti i kašnjenju na posao pri čemu su posljedice trpili građani”, navodi se u saopštenju Novske liste.

“Kada su nedavno pet funkcionera iz različitih članica koalicije pretrpjeli finansijske posljedice svog kašnjenja na posao, uslijedile su neprimjerene reakcije, prijetnje i ucjene, dijela funkcionera koji pripadaju Demokratskom Frontu te pokušaji manipulisanja dnevnim redom sjednice Skupštine opštine. Novska Lista jednostavno ne prihvata takav odnos i ostaće dosljedna obećanjima koje je dala i sebi i građanima Herceg Novog. Učinićemo sve da napravimo otklon od političkog ponašanja na koje su navikle podgoričke stranke, kako one na vlasti, tako i one u profesionalnoj opoziciji na državnom nivou”, navodi se u saopštenju Novske liste, uz konstataciju da su kao nezavisna politička struktura isključivo posvećeni “interesima Herceg Novog i bez hipoteke Podgorice”.

“Naš odgovor na ovu situaciju je ozbiljno upozorenje i neučestvovanje na sjednici u ponedeljak, između ostalih i zbog datuma održavanja sjednice zbog vjerskog praznika jednog dijela Novljana, Ljubav prema gradu nema cijenu”, zaključuje se u saopštenju Novske liste.

Bonus video: