NSD: Irinejevo poređenje nedovoljno da opiše izdaju Đukanovića

"Zna naš patrijarh da su nekadašnji mitropoliti na Cetinju morali da se više brane od “zla domaćega” nego od neke spoljašne opasnosti"
4605 pregleda 18 komentar(a)
Irinej, Foto: Betaphoto
Irinej, Foto: Betaphoto

Nova srpska demokratija (NSD) saopštila je danas da je poređenje koje je patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej juče iznio na račun predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nedovoljno da opiše izdaju Đukanovića.

Irinej je o Đukanoviću juče rekao "srpski narod lijepo kaže da je poturica gori od Turčina"

Iz NSD su kazali da Irinej vrlo precizno detektuje stanje u Crnoj Gori.

"Zna naš patrijarh da su nekadašnji mitropoliti na Cetinju morali da se više brane od “zla domaćega” nego od neke spoljašne opasnosti. Kao što je svaki lijek gorak tako mnogima u Crnoj Gori nije prijatno kada čuju istinu koju izgovara patrijarh. Patrijarh je opisujući Mila Đukanovića iskoristio narodnu izreku o poturicama i Turcima, kao nataloženo vjekovno iskustvo našeg naroda, koje nam govori o tome da oni koji pristanu da služe neprijatelje svoga naroda za taj narod budu gori od tih neprijatelja. Odnos Mila Đukanovića prema narodu Crne Gore upravo to pokazuje a njegova svetost kao i svako ko nosi odgovornost za budućnost SPC to primjećuje i konstatuje. Čak je i ovo poređenje koje je iznešeno bilo blago i nedovoljno da opiše izdaju Mila Đukanovića", navodi se u saopštenju NSD.

Iz te partije su dodali da "lijek koji je dao patrijarh djeluje i počelo je ispiranje antisrpskog i proustaškog dijela javnosti u Crnoj Gori tako da na površinu izbijaju bijes, razne nebuloze i bljuvotine, mržnja prema drugim ljudima i svojim precima, mržnja prema svemu što je Crna Gora bila".

"Biće potrebno još ovakvih terapija ali se nadamo da će takvim ljudima što kaže patrijarh Bog na kraju dati uma da razmisle i da se opamete", zaključuje se u saopštenju NSD.

Bonus video: