Nuhodžić: Crna Gora doprinosi stabilnosti i prosperitetu regiona

„Ministar je saopštio da dosadašnja saradnja predstavlja potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa Crne Gore i Hrvatske, uz ocjenu da je intenzivan politički dijalog doprinio realizaciji zajedničkih projekata od obostranog interesa“, kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)
3 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Veselko Grubišić, Foto: MUP
Mevludin Nuhodžić, Veselko Grubišić, Foto: MUP
Ažurirano: 08.03.2017. 19:14h

Crna Gora je snažno posvećena jačanju dobrosusjedske saradnje, što u velikoj mjeri doprinosi stabilnosti i prosperitetu regiona, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić.

On je danas razgovarao sa ambasadorom Hrvatske u Podgorici, Veselkom Grubišićem.

„Ministar je saopštio da dosadašnja saradnja predstavlja potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa Crne Gore i Hrvatske, uz ocjenu da je intenzivan politički dijalog doprinio realizaciji zajedničkih projekata od obostranog interesa“, kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Nuhodžić je, kako se navodi, naglasio značaj kontinuirane podrške Hrvatske u ostvarivanju ključnih strateških spoljnopolitičkih prioriteta.

„U tom smislu, Nuhodžić je zahvalio na podršci koju Hrvatska pruža našoj zemlji na putu EU i NATO integracija, ističući da je Crna Gora snažno posvećena jačanju dobrosusjedske saradnje, što u velikoj mjeri doprinosi stabilnosti i daljem prosperitetu regiona“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je posebno pohvalio policijsku saradnju u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

"Ujedno, ukazao je i na važnost sprovođenja zajedničkih patrola duž državne granice između Crne Gore i Republike Hrvatske", navode iz MUP-a.

Grubišić je, izrazivši zadovoljstvo susretom sa Nuhodžićem, pozdravio napredak koji je Crna Gora ostvarila od obnove nezavisnosti u svim oblastima, a naročito na planu članstva u evropske i evroatlantske strukture.

"Iskazao je interes Vlade Hrvatske za dalji razvoj bilateralne saradnje, apostrofirajući da Crna Gora ima punu podršku Hrvatske u nastavku sprovođenja reformskih procesa i ispunjavanja obaveza u okviru pristupnih pregovora sa Evropskom unijom", navode iz MUP-a.

Kako je saopšteno, na sastanku je poručeno da će predstojeća posjeta ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Crnoj Gori doprinijeti unaprjeđenju partnerskih odnosa dvije države.

Bonus video: