Nuhodžić: U objavljenim snimcima Roćena nema evidentiranih krivičnih djela

Nuhodžić je kazao je da će policija nastaviti sa saslušanjima povodom objavljivanja snimaka telefonskih razgovora funkcionera DPS Milana Roćena
11490 pregleda 12 komentar(a)
Nuhodžić u Skupštini Crne Gore, Foto: Screenshot/YouTube
Nuhodžić u Skupštini Crne Gore, Foto: Screenshot/YouTube

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je da ministarstvo još nije odlučilo o zahtjevu Saše Sinđelića za međunarodnu zaštitu u Crnoj Gori. On je rekao da je u toku proces provjere zahtjeva, koji podrazumijeva dostavljanje dokaza i ocjenu opravdanosti zahtjeva.

"To podrazumijeva preispitivanje svih činjenica. Nemojte da se bojite i sumnjate da te činjenice neće biti utvrđene. On je obavezan da dostavi vjerodostojne dokaze na kojima zasniva svoj zahtjev. Posebno ćemo cijeniti navode o njegovoj osuđivanosti i očekujem od svojih službenika punu ažurnost“, rekao je Nuhodžić odgovorajući na primjedbu Predraga Bulatovića (DF) da je sa Sinđelićem dogovorena zaštita zbog lažnog svjedočenja u slučaju "državni udar".

Bulatović je kazao da Vlada pokušava da zaštiti Sinđelića od izdržavanja zatvorske kazne u Hrvatskoj, navodeći da državne inistucije kriju kada je on pobjegao iz Crne Gore. Bulatović optužio specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da štiti Sinđelića.

"Harmoničnost između vas i Zorana Pažina predstavlja režiju koja će se desiti kao protivusluga Siniđeliću za presudu liderima DF-a. Vi sa Pažinom donosite tu odluku, a mi ćemo da pratimo šta ćete da uraditi. Ovo može da se odugovlači 21 mjesec", kazao je Bulatović.

Nuhodžić je kazao je da će policija nastaviti sa saslušanjima povodom objavljivanja snimaka telefonskih razgovora funkcionera DPS Milana Roćena. On je rekao da je policijskom istragom utvrđeno da u objavljenim snimcima nema evidentiranih krivičnih dijela.

„U navedenim radnjama ne postoje elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Na zahtjev tužilaštva preduzimaju se policijske mjere i radnje i formiran je predmet na okolnosti nastanka video zapisa i nastaviće se sa saslušanjima i prikupljenjem dokaza u cilju rasvjetljavanja“, kazao je Nuhodžić odgovarajući na pitanje Miluna Zogovića (DF) šta je urađeno povodom objavljivanja snimaka bivšeg ambasadora SCG u Moskvi Milan Roćena i da li je bilo informativnih razgovora.

Nuhodžić je rekao da je zakonita mjera tajnog nadzora i praćenja telefonskih razgovora samo u slučajevima kad ih policija sprovodi po naredbi tužilaštva i suda, na šta je Zogović odgovorio da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić u parlamentu čitao SMS poruke poslanika DF-a Milana Kneževića.

"Praćeni su poslanici Skupštini Crne Gore u namjeri da im se podmetne organizovanje atentata. Niko tada nije rekao da je kršen Ustav i zakon, ali kada su se pojavili snimci Milana Roćena odmah je DPS negodovala zbog nezakonitog prisluškivanja", kazao je Zogović.

Nuhodžić kazao je da su evidenti rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala, navodeći da je za pola godine procesuirano 100 članova organizovanih kriminalnih grupa. Nuhodžić je rekao da je nakon kontrola bezbjednosno interesantnih osoba podnijeto 162 krivičnih prijava i spriječeno više od pet likvidacija.

"Rasvjetljeno je ubistvo Radovana Matovića u Herceg Novom, tri ubistva u pokušaju u Kotoru i ubistvo Midraga Kruščića u Podgorici. Zaplijenjeno je 1.700 kilograma različitih vrsta opojnih droga. Razbijene su i kriminalne grupe koje su krijumčarile imigrante i tom prilikom uhapšeno je 40 lica“, rekao je Nuhodžić.

Na pitanje Milana Kneževića (DF) po kom osnovu je Novak Mugoša, sin sutkinje Suzane Mugoše, zaposlen u Specijalnim antiterositičkim jedinicama (SAJ) Nuhodžić je rekao da Mugoša nema status stalno zaposlenog u Upravi policije. On je kazao da je Mugoša angažovan ugovorom na poslovima logistike, kao i da je jedan od polaznika programa obrazovanja odraslih za rad u policiji.

"Shodno podmlađivanju policijske organizacije, koja je među najstarijim u Evropi i popunjavanjem radnih mjesta, pružena je prilika za 100 mladih ljudi da se školuju. Ne znači da će svi polaznici ovog programa zasnovati radni odnos u Upravi policije“, kazao je Nuhodžić.

Bonus video: