Numanović ima pištolj, Brajović vratio kredit

U imovinskom kartonu bivše ministarke nauke Sanje Vlahović, koja je aktuelna poslanica DPS-a, ne navodi se kolika joj je plata, dok na sajtu Skupštine piše da je ona u januaru iznosila 1.672 eura
353 pregleda 23 komentar(a)
Suad Numanović
Suad Numanović
Ažurirano: 23.02.2017. 06:21h

Poslanik Skupštine Crne Gore Suad Numanović vlasnik je stana, suvlasnik dvije kuće i pištolja, piše u njegovom imovinskom kartonu. U imovinskom kartonu koji je objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije navodi se da je bivši ministar ljudskih i manjinskih prava na poklon dobio pištolj “crvena zastava” kalibra 7,65 mm, proizveden 2015. godine.

U imovinskom kartonu navodi se da je Numanović u decembru primio poslaničku platu od 2.146 eura, koja se odnosila na period od 28. novembra do 31. decembra. Međutim, na sajtu Skupštine piše da je u januru primio 1.756 eura.

Numanović je prijavio da je član dva skupštinska odbora - za ljudska prava i slobode i za zdravstvo, rad i socijalno staranje - za koja ne prima naknade.

On i supruga otplaćuju stambene kredite od ukupno 60.000 eura. Njihov sin vlasnik je stana, a Elvidina Numanović je ljekar u Domu zdravlja, gdje prima 700 eura mjesečno.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović vratio je jedan od dva stambena kredita, može se zaključiti iz njegovog imovinskog kartona.

Brajović je vratio kredit od 30.000, ali i dalje isplaćuje kredit od 60.000 eura. Vlasnik je dva stana i kuće.

U njegovom imovinskom kartonu ne stoji kolika mu je sada plata, ali prema podacima Skupštine ona iznosi 2.017. eura

Njegova supruga zaposlena je na Aerodromima Crne Gore, gdje prima više od 900 eura mjesečno. U odnosu na prethodni, u novom kartonu se ne pominje da ima automobil „opel korsa”.

U imovinskom kartonu bivše ministarke nauke Sanje Vlahović, koja je aktuelna poslanica DPS-a, ne navodi se kolika joj je plata, dok na sajtu Skupštine piše da je ona u januaru iznosila 1.672 eura.

Vlahovićeva je prijavila da od naučno-obrazovnog rada mjesečno dobija 495 eura, što je 270 eura manje u odnosu na ono što je prijavila prošle godine. U njenom novom imovinskom kartonu nema navedenih ni prihoda od autorskih prava, dok su oni u prošlogodišnjem izvještaju iznosili gotovo 2.800 eura.

U novom imovinskom kartonu se ne pominje stan od 125 kvadratnih metara, ali se navodi stambeni kredit od 125.000 eura koji je Vlahovićeva podigla prije pet godina. Bivša ministarka je vlasnica dva automobila, a u izvještaju se navodi da je i dalje u vladinom Savjetu za nauku i Nacionalnoj komisiji za saradnju sa Uneskom.

Bonus video: