O čijem trošku Đukanović leti Vladinim avionom

Izvor Vijesti navodi da je te je prelazak kroz vazdušni prostor Hrvatske zagrebačkoj kontroli letjenja bio najavljen kao državni let
80 pregleda 0 komentar(a)
đukanovic milo, Foto: Boris Pejović
đukanovic milo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.10.2012. 06:45h

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović letio je u petak, 19. oktobra, avionom Vlade Crne Gore na relaciji Podgorica-Maribor-Podgorica, gdje je na tamošnjoj svečanosti primio nagradu Ključ grada Maribora.

"Vijestima" je iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore saopšteno da je na zahtjev Direktorata DPS-a tog datuma iznajmljen državni avion u komercijalne svrhe.

"Direktorat DPS-a se obratio sa zahtjevom za korišćenje aviona po komercijalnoj osnovi 19. oktobra, za adekvatnu nadoknadu, što im je i dozvoljeno u skladu sa pravilima o korišćenju Vladinog aviona", rečeno je sinoć kratko "Vijestima" iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Izvor koji je želio da ostane anoniman ranije je saopštio "Vijestima" da troškovi leta na toj relaciji iznose oko devet hiljada eura, te da je prelazak kroz vazdušni prostor Hrvatske zagrebačkoj kontroli letjenja bio najavljen kao državni let

"Vijestima" je iz Generalnog sekretarijata najavljeno da će danas saopštiti više informacija.

Izvor koji je želio da ostane anoniman ranije je saopštio "Vijestima" da troškovi leta na toj relaciji iznose oko devet hiljada eura, te da je prelazak kroz vazdušni prostor Hrvatske zagrebačkoj kontroli letjenja bio najavljen kao državni let.

To u suštini znači da je neko u crnogorskim nadležnim organima zloupotrijebio funkciju ili da je Đukanovićev let plaćen novcem poreskih obveznika.

"Vijesti" juče do kraja radnog vremena nijesu uspjele da dobiju odgovor na pitanje da li je Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova, koje je inače nadležno za te poslove, izdalo odobrenje za prelet aviona Vlade Crne Gore 19. oktobra preko teritorije Hrvatske, na putu za Maribor.

Bonus video: