O smjeni Jokića krajem mjeseca

Odbornici SDP-a, DPS-a, SD i HGI inicirali su smjenu Jokića jer smatraju da je kršio zakon donoseći pojedine odluke, kao i da je podška koncesija za Luku Kotor štetna za opštinu
2207 pregleda 6 komentar(a)
Dragica Perović i Vladimir Jokić sa saradnicima, Foto: Vijesti
Dragica Perović i Vladimir Jokić sa saradnicima, Foto: Vijesti

Sjednica Skupštine opštine Kotor na kojoj će se raspravljati o inicijativi za smjenu predsjednika Opštine Vladimira Jokića (Demokrate) biće najvjerovatnije u drugoj polovini aprila, jer je predsjednica Dragica Perović dala nalog za njenu pripremu.

Perović je juče potvrdila “Vijestima” da je “preduzela mjere i radnje da se u službi Skupštine preduzmu sve tehničke pripreme za procesuiranje predloga, kako bi se ispoštovao rok za zakazivanje sjednice”.

Odbornici SDP-a, DPS-a, SD i HGI inicirali su smjenu Jokića jer smatraju da je kršio zakon donoseći pojedine odluke, kao i da je podška koncesija za Luku Kotor štetna za opštinu.

Perović je zbog poceduralnih propusta vratila na doradu, navodeći u jučerašnjoj izjavi da joj nije bio cilj da “dobije na vremenu, već da akt bude zakonit”.

“Naravno ni ispravljeni akt i dalje nije otklonio konstatovane nepravilnosti, ali ja, kao neko ko personifikuje kotorsku zakonodavnu vlast, ne želim i dalje edukativno da djelujem, jer bi rezultat očigledno bio isti a samim tim bismo bili zloupotrijebljeni za pežorativno komentarsanje”, navela je ona.

SDP je ranije objavio da će novog gradonačelnika tražiti u sadašnjoj skupštinskoj većini. Odbornici te partije su međutim u subotu bojkotovali lokalni parlament kada je trebalo donijeti budžet za ovu godinu, jer je na snazi privremeni. “Odbornici SDP-a mu ovaj put ne žele biti dekoracija za dalje nezakonitosti i samovlašće kao što su bili u decembru 2018”, objavila je ta partija.

Predsjednica kluba odbornika SDP-a Bruna Lončarević rekla je Skala Radiju da oni neće odustati od inicjative, a na pitanje da li će biti proširena i na Dragicu Perović odgovorila protivpitanjem - “Šta mislite je li zaslužila” i dodala da se “inicijativa za smjene nastavlja”.

"Učinićemo sve da u Kotoru ne predamo vlast DPS-u”

“Ko je namjerio da prekompozicijom vlasti bez izbora preda vlast u Kotoru DPS-u, u meni kao političaru i aktivnom učesniku građanskih protesta će imati ljutog protivnika. A to sve vjerujem korespondira i sa stavovima preostalih konstituenata vladajuće koalicije sa kojima ćemo učiniti sve da ne predamo Kotor DPS-u. Građani su nam na izborima 16. oktobra 2016. dali mandat, a u njihovo ime smo predsjednik Opštine Vladimir Jokić i ja preudzeli odgvornost za upravljanje gradom”, kaže Dragica Perović

Bonus video: