Obilježen Dan opštine Mojkovac: Otvoren rekostruisani dio Ullice Nemanjića

Lokalna uprava posvećena je razvoju poljoprivrede, turizma, malog i srednjeg preduzetništva, zaštiti životne sredine, unapređenju socijalne politikem, tvrdi Mišnić
708 pregleda 2 komentar(a)
SO Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović
SO Mojkovac, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 13.08.2018. 18:54h

Svečanom sjednicom Skupštine Opštine i otvaranjem rekostruisanog dijela Ullice Nemanjića u Mojkovcu je danas obilježen Dan opštine.

Predsjednik Opštine Ranko Mišnić podsjetio je na najznačajnije aktivnosti u radu lokalne samouprave između dva praznika. Opština Mojkovac, kazao je on, zahvaljujući dobrom planiranju i potencijalima, te dobrom saradnjom sa državnim institucijama, drugim opštinama i međunarodnim organizacijma, započela je ili završila mnoge razvojene projekte.

„Posebno moram istaći priču o Ski centru , koja ovih dana dobija svoj epilog, kroz izgradnju prvenstveno putne infrastrukture, ali i pripremu dokumentcije za izgradnju bazne stanice i žičare sa mojkovačke strane planine Bjelasice. Suvišno je govorit o značaju ovog projekta za razvoj opštine, ali moram se posebno zahvaliti Vladi Crne Gore, koja je dala punu podršku za njegovu realizaciju, kako finasijsku tako i ekspertsku“,kazao je Mišnić.

Lokalna uprava, tvrdi on, posvećena je razvoju poljoprivrede, turizma, malog i srednjeg preduzetništva, zaštiti životne sredine, unapređenju socijalne politike...

„Ulažući intelekt, energiju i emociju u sve što rade“, tvrdi Mišnić, predstavnici lokalne stavaraju ambijent u kojem će biti podrška svakoj vrijednoj incijativi.

Dobitnici ovogodišnje opštinske nagrade su premijer Duško Marković, atletski trener Marko Ristić i dr Ljubinki Mitrović.

Svečanoj sjednici prisustovali su predstavnici lokalnih uprava sa sjevera, kao i iz gradova prijatelja Sombora, Vrbasa, Višegrada, Belišća, Velikog Međedera,Kule i Kragujevca ...

Bonus video: