Obradović: Fotografisao sam Škrelju, a ne Vuksanović

"Bilo je zanimljivo da je Škrelja, dok je ona govorila, stavio slušalice. Damir Šehović (SD), koji je sjedio s moje desne strane, rekao mi je da pogledam Škrelju i onda smo se dogovorili da ga uslikamo dok govori Vuksanović"
351 pregleda 69 komentar(a)
Ljuiđ Škrelja, Foto: Radovan Obradović
Ljuiđ Škrelja, Foto: Radovan Obradović
Ažurirano: 29.07.2016. 05:51h

Poslanik DPS-a Luiđ Ljubo Škrelja bio je "meta" a ne pozadina poslanice SDP-a Draginje Vuksanović, kazao je poslanik vladajuće partije Radovan Obradović.

Obradović se juče našao na meti kritika zbog navoda da je fotografisao pozadinu poslanice dok se obraćala u Skupštini Crne Gore.

"To mi nikad ne bi palo na pamet da uradim, niti bih to uradio. To nije moja kultura", rekao je Obradović.

On je pojasnio kako je došlo do nesporazuma.

"Bilo je zanimljivo da je Škrelja, dok je ona govorila, stavio slušalice. Damir Šehović (SD), koji je sjedio s moje desne strane, rekao mi je da pogledam Škrelju i onda smo se dogovorili da ga uslikamo dok govori Vuksanović. On je stavio slušalice kao da mu treba prevodilac. To mi je bilo simpatično i napravio sam tri fotografije”, kazao je Obradović i dostavio sporne fotografije redakciji "Vijesti".

Na fotografiji se može vidjeti da je Škrelja stavio slušalice dok se na TV u desnom uglu može vidjeti ime Draginje Vuksanović u funkciji govornika.

Na pitanje da li je imao priliku da sa njom razgovara o tome, Obradović je kazao da jeste, da se nije naljutila i da su u odličnim odnosima.

Poslanica DPS-a i čelnica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak kazala je da bi osudila poslanika Obradovića da mu je to bila namjera.

"Vuksanović i ja smo svjesne da kod Obradovića to nije bila namjera”, rekla je.

Dodala je da, međutim, osuđuje situaciju.

"Mogu da osudim i ovu situaciju, onog ko je imao lošu namjeru, ko je na jako pogrešan način protumačio fotografiju. Moja poruka je da moramo svi da poštujemo jedini druge, protiv svakog seksizma".

Bonus video: