Obradović: Snažno prisustvo partijskog zapošljavanja, licemjerje Brajovića i i drugih struktura vlasti

"Podatak da je 403.338 eura potrošeno samo na stavci „ostali izdaci“, za koju je planirano 288.000, dakle 115.000 više nego što je planirano, a da se pritom ni ne zna šta je sve u tu stavku ušlo, govori da predstavnici većine u Skupštini Crne Gore, ne da nisu bojkotovali skupštinsku blagajnu, već su je poštovali i više nego što je ona, objektivno, mogla da izdrži"
1710 pregleda 1 komentar(a)
Obradović, Foto: Demokratska Crna Gora
Obradović, Foto: Demokratska Crna Gora

Podaci koji su objavljeni u sklopu istraživanja "Naš novac", koji pokazuju kako u Skupštini nema kraja zapošljavanjima, te da se priprema nova sistematizacija kojom se gomila broj zaposlenih u stručnoj službi Skupštine, a, i pored toga, plaćaju ugovorci o djelu za poslove za koje zarade već dobijaju zaposleni na neodređeno vrijeme u stručnoj službi, jasno ukazuju na snažno prisustvo partijskog zapošljavanja i vidljivo prisutnu ambiciju da se i predstojeći izbori pripreme po dobro poznatom i razrađenom modelu "jedan zaposleni – četiri glasa", saopštio je danas Novica Obradović, sekretar Kluba poslanika Demokratske Crne Gore.

U Skupštini nema kraja zapošljavanjima, o štednji ne brinu>>>

"Treba li podsjetiti da se to stvaranje uslova za novo prekrajanje izborne volje građana događa dok Brajović (predsjednik Skupštine Ivan Brajović - prim. Vijesti online), navodno, zagovara izmjene izbornog zakonodavstva i to upravo pod krovom predstavničkog doma svih građana? Licemjerje Brajovića i drugih struktura vlasti još se jasnije vidi ukoliko se ove pojave postave u kontekst njihovih zamjerki poslanicima koji, kako kažu, bojkotuju Skupštinu, ali ne i skupštinsku blagajnu. Podatak da je 403.338 eura potrošeno samo na stavci „ostali izdaci“, za koju je planirano 288.000, dakle 115.000 više nego što je planirano, a da se pritom ni ne zna šta je sve u tu stavku ušlo, govori da predstavnici većine u Skupštini Crne Gore, ne da nisu bojkotovali skupštinsku blagajnu, već su je poštovali i više nego što je ona, objektivno, mogla da izdrži", istakao je Obradović.

On je dodao da pravdanja Aleksandra Jovićevića, generalnog sekretara Skupštine o tome da se, navodno, obaveze Skupštine stalno povećavaju, imajući u vidu broj poslanika, neodrživa su i neubjedljiva.

"I oni građani koji nikakvih afiniteta prema praćenju skupštinskih zasijedanja nemaju, znaju da crnogorska Skupština broji 81 poslanika i da tu, bar posljednjih godina, nije bilo nikakvih oscijacija, tako da se postavlja pitanje kome se Jovićević, zapravo, obraća sa takvim konstatacijama, te za koga misli da je toliko naivan da bi i takve „argumente“ mogao uzeti za ozbiljno? Da je ovdje sasvim druga stvar posrijedi, a to je da se novac svih građana, i u ovom slučaju, troši neracionalno, i u partijske svrhe, govori i činjenica da se ova pojava ne odigrava samo u Skupštini Crne Gore. Ista situacija je i u Vladi, gdje nema sjednice na kojoj se usvajaju novi pravilnici o organizaciji i sistematizaciji, kao i u svim opštinama u kojima je DPS na vlasti. Oni funkcije doživljavaju kao lično vlasništvo i priliku za udomljavanje", kazao je Obradović.

On je poručio da javnost treba da zna da se na 125. sjednici Vlade Crne Gore, kao i na prethodnim, usvajaju novi Pravilnici o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, što takođe ukazuje da postoji namjera novih zapošljavanja koja će opet, kao i svaki put do sada, biti u funkciji prekrajanja izborne volje građana.

"Upravo zbog ovakvog ponašanja nikoga od nas ne treba da čude negativni izvještaji EK kakve svaki čas dobijamo. I nastavićemo da ih dobijamo sve dok se vladajuća većina bude ponašala na način koji Crnu Goru sramoti u cijelom demokratskom svijetu", zaključio je Obradović.

Bonus video: