Obradović: Vučić ne smije da kaže ništa protiv Đukanovića, peru pare preko "Beograda na vodi"

"Milo Đukanović je uveo Aleksandra Vučića, nekadašnjeg opozicionara, u svijet zapadnih obavještajnih agentura i regionalnog kriminalnog podzemlja, zahvaljujući kojima je Vučić dobio finansijsku i političku podršku za dolazak na vlast u Srbiji", rekao je lider Dveri
25461 pregleda 50 komentar(a)
Obradović na konferenciji za medije, Foto: Dveri
Obradović na konferenciji za medije, Foto: Dveri

Milo Đukanović ima ključnu ulogu u tome što je danas Aleksandar Vučić to što jeste na političkoj sceni Srbije i zato on ne smije da progovori ništa protiv predsjednika Crne Gore, tvrdi lider Dveri, Boško Obradović.

"Najveća tajna regionalne političke scene jeste pozadina odnosa između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Naime, Aleksandar Vučić za osam godina vlasti nikada nije posjetio Crnu Goru ni tamošnju srpsku zajednicu koja čini trećinu građana ove države niti uputio bilo kakvu kritiku Milu Đukanoviću nakon svega što je njegov režim uradio protiv srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori. Pravo pitanje je zašto Vučić ne smije da izgovori niti jednu jedinu riječ protiv Mila Đukanovića?", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je kazao da za to postoji više razloga.

"Milo Đukanović je uveo Aleksandra Vučića, nekadašnjeg opozicionara, u svijet zapadnih obavještajnih agentura i regionalnog kriminalnog podzemlja, zahvaljujući kojima je Vučić dobio finansijsku i političku podršku za dolazak na vlast u Srbiji. Njih dvojica su i poslovni ortaci i "Beograd na vodi" je njihov zajednički projekat preko koga peru pare stečene nezakonitim putem za vrijeme njihove vladavine u Srbiji i Crnoj Gori. Postoji nekoliko ljudi koji ih direktno povezuju, od Stanka Subotića Caneta, kome su ukinute sve optužnice u Srbiji nakon Vučićevog dolaska na vlast do Vladimira Bebe Popovića, koji radi crni PR za obojicu predsjednika", rekao je on.

Obradović je kazao da je ključna ličnost je kontroverzni Muhamed Dahlan.

"Koga vidimo u prisnom zagrljaju sa pomenutim dvojcem na jednom privatnom druženju. Inače, Dahlan je dobio državljanstva i specijalni status i u Srbiji i u Crnoj Gori i predstavlja se kao investitor "Beograda na vodi", dok je zapravo čitav ovaj antiustavni i antiurbanistički projekat zapravo zajednički poslovni ortakluk Vučića i Đukanovića preko koga peru pare opljačkane od naroda u Srbiji i Crnoj Gori. Tek kada je Vučić prvo podržao donošenje skandaloznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori mnogi u Srbiji su shvatili da on zapravo sve vrijeme direktno podržava crnogorski režim, što se vidjelo i na izborima 2016. godine u Crnoj Gori kada je podržao verziju o izmišljenom državnom udaru na dan izbora i tako direktno spasao Mila Đukanovića od pada sa vlasti. Ovo saznanje može biti veoma bolno i otrežnjujuće za birače SNS koji ne vole Mila Đukanovića i pružaju punu podršku Srbima i SPC u Crnoj Gori. Zato je potrebno sakriti sva ova saznanja od birača SNS i zato je Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS u Narodnoj skupštini Republike Srbije, morao da fizički napadne narodne poslanike Dveri i napravi težak incident u skupštinskoj sali da bi spriječio da se ova istina čuje", poručio je Obradović.

Predsjednik Dveri je kazao da više nije moguće "zaustaviti istinu o tome da su Đukanović i Vučić poslovni i politički ortaci i da zajedno rade na štetu interesa srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori, jer su im zajedničke kriminalne aktivnosti i najveća perionica para na Balkanu – Beograd na vodi, važniji od svega".

Bonus video: