Od Bardhija traže da sazove kongres

Bardhi je u srijedu u Ulcinju organizovao koktel povodom 25 godina od osnivanja partije, pozivajući Albance na zajedničko djelovanje
133 pregleda 3 komentar(a)
Mehmed Bardhi, Foto: Savo Prelević
Mehmed Bardhi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.09.2015. 20:01h

Članovi odbora Demokratskog saveza iz Malesije, Plava i Rožaja održali su u Tuzima paralelnu proslavu 25 godina od osnivanja stranke i tražili sazivanje vanrednog stranačkog kongresa. Čelnici Odbora u Malesiji Nikola Camaj i Plavu Tahir Đonbaljaj optužili su lidera stranke Mehmeda Bardhija da je uzurpirao čelo partije i tražili sazivanje kongresa. Camaj je rekao da je to glavni razlog što se tri odbora nijesu priključili proslavi koju je Bardhi u srijedu organizovao u Ulcinju.

“Bardhi je uzurpirao mjesto šefa stranke. Nismo željeli da učestvujemo na proslavi koju je organizovao uz podršku samo odbora u Krajini, koji čini četvrtinu partije. Zbog toga i njegovog konstatnog odbijanja da sazove kongres, ne pristajemo da budemo dio lažne slike koju Bardhi predstavlja”, kazao je Camaj, navodeći da je proslava održana u Malesiji, gdje je prije četvrt vijeka partija osnovana.

Bardhi je u srijedu u Ulcinju organizovao koktel povodom 25 godina od osnivanja partije, pozivajući Albance na zajedničko djelovanje.

Kako je prenio portal “Malsi.org” funkcioner DS-a Sadri Balidemaj optužio je Bardhija da samovoljno vodi partiju i netransparetno troši stranački novac. On je kazao da niko od članova nije upoznat kako su potrošene donacije iz inostranstva kao i sredstva iz državnog budžeta.

Ocijenjeno je i da je stranački lider iznevjerio ideje koje su Albance okupile oko Demokratskog saveza prije 25 godina, kao i da sada izbjegava da stranačkim kolega podnese raport o načinu na koji je vodiopartiju.

Bonus video: