Od sankcija Rusiji robna razmjena manja 40 odsto

Robna razmjena u 2014. između Crne Gore i Rusije bila oko 7 miliona eura
15 komentar(a)
Aleksej Meškov
Aleksej Meškov
Ažurirano: 22.01.2016. 20:34h

Zamjenik šefa ruske diplomatije Aleksej Meškov na sastancima sa crnogorskim partnerima iskazao je principijelni stav Rusije protiv daljeg širenja NATO-a i vještačkog uvlačenja Crne Gore u alijansu, u periodu teških odnosa između Rusje i NATO-a, saopšteno je iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

“Tokom diskusija o bilateralnim pitanjima, utvrđeno je da je pridruživanje Crne Gore sankcijama koje je EU uvela Rusiji rezultiralo smanjenjem robne razmjene u iznosu od 40 odsto”, navodi se u saopštenju.

U 2014. uvoz iz Rusije iznosio je 3,192 miliona eura, a izvoz u Rusiju 4,2 mliona eura.

Crnogorska strana je, navode iz ruskog ministarstva, izrazila interes da se trenutna situacija ispravi, “s obzirom na to da je suprotna interesima ruskog i crnogorskog naroda i podriva njihovo tradicionalno prijateljstvo”.

“Tokom posjete Podgorici Meškov se sastao sa liderima glavnih opozicionih partija i oni su ga informisali o svojim naporima da se sprovede referendum o članstvu Crne Gore u NATO. Crnogorski političari naglasili su važnost konsolidacije veza sa Rusijom u svim sferama, uključujući međuparlamentarnu i međupartijsku saradnju”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: