Odbor odbio predlog DF: Neće da raspravljaju o saslušanju Veljovića i članova Savjeta

Poslanik DF Milun Zogović je kazao da traže Veljovićevo saslušanje zbog slanja specijalaca na sjever "kako bi zastrašili građane", iako tamo nije bilo incidenata
3976 pregleda 3 komentar(a)
Sa sjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Savo Prelević
Sa sjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.01.2020. 14:08h

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu odbio je danas predlog Demokratskog fronta (DF) da se raspravlja o upućivanju zahtjeva za kontrolno saslušanje direktora Uprave policije Veselina Veljovića i članova Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Poslanik DF Milun Zogović je kazao da traže Veljovićevo saslušanje zbog slanja specijalaca na sjever "kako bi zastrašili građane", iako tamo nije bilo incidenata.

Zogović je tražio saslušanje članova Savjeta jer su ocijenili da nije bilo zloupotrebe ovlašćenja policije u slučaju pretučenog mladića kod Delte, i zbog prikrivanja da su pretučene još dvije osobe "što se vidi iz izjave pretučenog J.V."

Predsjednica Odbora Marta Šćepanović je kazala da policije nema ko da se plaši, navodeći da rade najteži posao u državi.

Pred Odborom je u toku konsultativno saslušanje kandidatkinje Tužilačkog savjeta za vrhovnog državnog tuzioca (VDT) Lidije Vukčević.

Lidija Vukčević
Vukčević(Foto: Savo Prelević)

Ukoliko odbor podrži kandidaturu Vukčević, za izbor VDT na plenumu je potrebna dvotrećinska, odnosno tropetinska većina.

Sjednici prisustvuju pored članova Odbora iz DF Miluna Zogovića i Veljka Vasiljevića i poslanici tog političkog saveza Milan Knežević, Branka Bošnjak, Predrag Bulatović i Branko Radulović.

Bonus video: