Odbor Skupštine Kosova podržao Prijedlog Zakona o demarkaciji granice s Crnom Gorom - Vijesti.me
POSLANICI SAMOOPREDJELJENJA PROTIV

Odbor Skupštine Kosova podržao Prijedlog Zakona o demarkaciji granice s Crnom Gorom

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj je ocjenila da nije bilo lako da Crna Gora potpiše izjavu o korekcijama granice

Crna Gora, Kosovo
Crna Gora, Kosovo (Foto: Shutterstock)

Odbor Skupštine Kosova za spoljne poslove je danas većinom glasova preporučio da se na sjutrašnjoj skupštinskoj sjednici razmotri Prijedlog Zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore.

Poslanik Samoopredjeljenja Visar Imeri je rekao da poslanici iz njegove stranka neće glasati za demarkaciju, i da se zajedničkom izjavom predsjednika Kosova i Crne Gore Hašima Tačija i Filipa Vujanovića "narod laže" da će biti poboljšanja u aktuelnom sporazumu, potpisanom 26. avgusta prošle godine u Beču.

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj je ocjenila da nije bilo lako da Crna Gora potpiše izjavu o korekcijama granice.

"Da je ovaj sporazum došao bez tih dokumenata, izjave i izvještaja komisije (Špetima) Bulićija, mi bismo bili protiv. Ovako je urađen dobar posao koji treba podržati", rekla je Kadrijaj.

Eljmi Rečica iz Demokratske partije Kosova je ocjenio da zajednička izjave predsjednika Kosova i Crne Gore nudi mogućnost korekcija sporazuma i da omogućava da se glasa za njegovo usvajanje.

Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je danas izjavio da će Kosovo ostvariti svoje obaveze, i da će, pored demarkacije granice s Crnom Gorom, vrlo brzo biti i demarkacije granice sa Srbijom.

Predsjedništvo Skupštine Kosova bi treba da danas popodne razmotri zahtjev Vlade Kosova da Skupština sjutra na vanrednoj sjednici razmotri predlog Zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije s Crnom Gorom.