Odgovornost više nije na vlasti nego na opoziciji, NVO sektoru i građanima

"Ako građani Crne Gore mirno dopuste ovo... znači da je u ovom društvu gore nego u društvima u kojima postoje koncentracioni logori"
0 komentar(a)
Milka Tadić, Foto: Arhiva Vijesti
Milka Tadić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.02.2013. 11:55h

Direktorka nedjeljnika Monitor Milka Tadić – Mijović smatra da nakon afere snimak, odgovornost više nije na vlasti nego na opoziciji, civilnom sektoru i svim građanima koji bi trebalo da se izbore za stvaranje uslova za prve slobodne izbore u Crnoj Gori.

“To je pitanje svih pitanja. Nije više odgovorna samo vlast, za koju znamo kakva je, nego je ogromna odgovornost i na svim drugim društvenim akterima, prije svega na opoziciji da ne pristaje više na ovakve uslove”, kazala je Tadić - Mijović, nakon što je u Opštinskoj izbornoj komisiji u Podgoricima dala svoj potpis podrške predsjedničkom kandidatu Miodragu Lekić.

Pored direktorke Monitora, to su danas učinili i njen suprug Dejan Mijović, profesor Milan Popović, književnik Balša Brković i direktor ND Vijesti Željko Ivanović.

Tadić-Mijović je kazala da su nezavisni intelektualci Lekića podržali prije svega u znaku protesta zbog događaja koji su obilježili protekle dane.

“Vidimo kako je DPS stvorio državu u kojoj su svi oni koji ih ne podržavajugrađani drugog reda. Ja mislim da građani trebaju da budu ohrabreni da masovno dođu i da potpisuju za kandidate koji nijesu kandidati te partije”, kazala je ona i dodala da država koja je napravljena samo na maču i sili jedne partije ne može opstati i nije demokratska.

Podršku Lekiću profesor Milan Popović je, kaže, pismeno izrazio još prvih dana, ali je danas došao da to i javno učini:

Komentarišući aferu snimak, Popović je kazao da tu “nije riječ samo o zapošljavanju kako spin-majstori vladajućeg režima u različitim oblicima pokušavaju da prikažu”

Komentarišući aferu snimak, Popović je kazao da tu “nije riječ samo o zapošljavanju kako spin-majstori vladajućeg režima u različitim oblicima pokušavaju da prikažu”.

“Riječ o čitavoj grupi krivičnih djela protiv osnova ustavnog uređenja, o zločinačkom udruživanju vladajuće partije i o najtežim mogućim krivičnim djelima”, kazao je Popović koji očekuje da će ova afera dobiti epilog.

Govoreći o državnom uređenju i trenutnoj društvenoj situaciji u Crnoj Gori, on je kazao da više demokratije ima u sistemu u kojem postoje koncentracioni logori nego u ovom.

“A znate zašto? Zato što logori svjedoče o tome da je bilo otpora, a da je taj otpor najgorom silom skršen, slomljen. Ako građani Crne Gore mirno dopuste ovo čemu svjedočimo ovih dana, znači da je u ovom društvu gore nego u društvima u kojima postoje koncentracioni logori”.

Bonus video: