Odložene i sjednice skupštinskih odbora

Ministarstvo zdravlja u petak je na predlog Instituta za javno zdravlje naredilo privremenu zabranu okupljanja građana u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, javne priredbe, sportske, političke, vjerske, kulturno-umjetničke, privatne skupove, obrede i manifestacije u skladu sa zakonom
609 pregleda 0 komentar(a)
Privremeno zabranjeno okupljanje građana: Sa ranije sjednice jednog od odbora, Foto: Savo Prelević
Privremeno zabranjeno okupljanje građana: Sa ranije sjednice jednog od odbora, Foto: Savo Prelević

Sve sjednice skupštinskih tijela koje su bile zakazane za narednu sedmicu odložene su zbog privremenih mjera zaštite od korona virusa.

Odložena je sjednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, koja je trebalo da bude održana u ponedjeljak, a na čijem dnevnom redu je konsultativno saslušanje na temu “Potencijali i turistička revalorizacija bivših hotela Galeb, Lido i Jadran u opštini Ulcinj”.

Za ponedjeljak je na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, bilo planirano i kontrolno saslušanje direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše, na temu “Rad Poreske uprave u oblasti nadzora i naplate poreskog duga”.

Odložena je i sjednica Odbora za rodnu ravnopravnost.

Za utorak su bile zakazane sjednice Odbora za ljudska prava i slobode, kao i Odbora za zdravstvo rad i socijalno staranje na kojoj je trebalo da se održi konsultativno saslušanje ministra zdravlja Kenana Hrapovića, na temu „Stanje u Crnoj Gori povodom globalne pandemije, koju je proglasila Svjetska zdravstvena organizacija, uzrokovane pojavom novog soja koronavirusa“.

U srijedu je trebalo da se održi sjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, a u četvrtak Administrativnog odbora.

Odložena je i sjednica Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije koja je bila zakazana za petak.

Ministarstvo zdravlja u petak je na predlog Instituta za javno zdravlje naredilo privremenu zabranu okupljanja građana u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, javne priredbe, sportske, političke, vjerske, kulturno-umjetničke, privatne skupove, obrede i manifestacije u skladu sa zakonom. Nadležni su, pod prijetnjom krivične odgovornosti zabranili javna okupljanja, zatvorili luke za uplovaljanje svih vrsta kruzera i jahti, obustavili nastavu u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama, zatvorili brojne granične prelaze i zabranili putovanja u još četiri evropske države.Sve zabrane na snazi su od petka, dok će zatvaranje škola, vrtića i fakulteta, biti od ponedjeljka na period od najmanje 15 dana.

Izbora u Tivtu neće biti ako se mjere produže

Ministar zdravlja Kenan Hrapović rekao je da ukoliko budu produžene mjere, izbora u Tivtu neće biti.

“Crna Gora je mjerama koje je proglasilo Nacionalno tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti na stepen do vanrednog stanja”, rekao je Hrapović u petak veče na Javnom servisu, navodeći da je namjera da se preventivno djeluje kako bi se odložio ulazak virusa u državu.

Lokalni izbori u Tivtu zakazani su za 5. april.

Iz Državne izborne komisije i Opštinske izborne komisije u Tivtu “Vijestima” su u četvrtak rekli da za sada ne razmatraju mogućnost odlaganja glasanja ili kampanje za lokalne izbore.

Bonus video: