ODT još izviđa Roćenove razgovore

Tužilaštvo je prethodno formiralo predmet povodom razgovora Roćena sa više političara i biznismena koji vjerovatno datiraju iz 2005. i 2006, dok je bio ambasador državne zajednice u Rusiji
1939 pregleda 4 komentar(a)
Roćen, Foto: Boris Pejović
Roćen, Foto: Boris Pejović

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) još izviđa počinjena krivična djela ili jedno, prilikom javno objavljenih telefonskih razgovora savjetnika predsjednika države i bivšeg ministra spoljnih poslova Crne Gore Milana Roćena.

“Vijestima” je iz ODT-a na pitanja u kojoj fazi je predmet povodom javno objavljenih telefonskih razgovora Roćena i da li je dao izjavu u tužilaštvu, odgovoreno da u interesu izviđaja, koji je u toku, zasada ne mogu dati više podataka:

“Izviđaj je u toku. U interesu izviđaja zasad ne možemo dati više podataka”.

Tužilaštvo je prethodno formiralo predmet povodom razgovora Roćena sa više političara i biznismena koji vjerovatno datiraju iz 2005. i 2006, dok je bio ambasador državne zajednice u Rusiji.

Ni tada a ni u odgovoru “Vijestima” nijesu objasnili da li provjeravaju da li u Roćenovim radnjama ima krivičnih djela ili medija koji su ih prenijeli.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je u Skupštini ranije kazao da će policija nastaviti sa saslušanjima povodom objavljivanja snimaka telefonskih razgovora i da je dosadašnjom policijskom istragom utvrđeno da u objavljenim snimcima nema elemenata krivičnih dijela.

„U navedenim radnjama ne postoje elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Na zahtjev tužilaštva preduzimaju se policijske mjere i radnje i formiran je predmet na okolnosti nastanka video zapisa i nastaviće se sa saslušanjima i prikupljanjem dokaza u cilju rasvjetljavanja“, rekao je on u julu.

Bonus video: