"Odupri se - 97000" ispred Skupštine: Njihove ponude i najave su samo kozmetika

3820 pregleda 37 komentar(a)
Planirana maršuta protestne šetnje
Planirana maršuta protestne šetnje

Osmi građanski protest pod sloganom "Odupri se - 97.000" biće održan 6. aprila u 19 sati na platou ispred Skupštine u Podgorici, saopštili su organizatori.

"Selimo se sa Trga nezavisnosti i približavamo institucijama da bismo nastavili sa akcijama njihovog opkoljavanja i vršenjem pritiska. Biće nas dovoljno da zauzmemo cijeli prostor ispred zgrade Predsjednika, Skupštine, Centralne banke, a posjetićemo i zgradu VDT-a tokom šetnje. Sve ove institucije, a i brojne druge, moraju biti oslobođene i nadležni moraju snositi odgovornost za svoja nedjela. Jedini način da se izborimo za to je naša brojnost i istrajnost", navode iz pokreta.

Pozivaju "studente da opet naprave žurku na protestima, penzionere da dostojanstveno daju primjer u istrajnosti, radnike da se glasno bore za svoja prava i državne službenike da se otresu pritiska i izbore za profesionalno i slobodno vršenje svojih dužnosti".

"Pozivamo sve nezaposlene i mlade koji žele da grade budućnost u drugim zemljama da ovdje, svi zajedno, napravimo sistem u kom možemo da živimo normalno. Naše akcije već donose plodove. Čak i oni kojima smo zatražili ostavke pominju dijaloge, odlaganje poskupljenja, povećanje minimalca, odustajanje od projekata u kojima bi profit ubirale njihove porodice i povlašteni pojedinci, ali nećemo se zavarati", dodaju organizatori.

"Osmi protest pod sloganom #oduprise, kao i svi prethodni treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno. Pozivamo vas da brinete o onima koji stoje ili šetaju pored vas, da ih štitite i čuvate njihovo dostojanstvo. Molimo da se sa posebnim uvažavanjem odnosite prema starijima, osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom", zaključuju organizatori protesta.

Bonus video: