"Odupri se" u Pljevljima: "Majke su nas rodile da državu mijenjamo u ljepše i bolje društvo"

Skupu u Pljevljima prisustvovalo stotinak građana
2174 pregleda 6 komentar(a)
Sa skupa u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Sa skupa u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.04.2019. 19:51h

"Oni su uništili ovaj grad. Ovo je društvo u kojem prosperiraju podobni a na sposobni. Mi omladina u Crnoj Gori nemamo nikakvu perspektivu i moramo nakon stečene diplome da napuštamo ovu zemlju, jer je to naš jedini izlaz. I moje kolege iz Pljevalja napuštaju ovaj grad, koji je veoma bogat“, rekao je student Milovan Marković iz Podgorice jedan od organizatora karavana pokreta "Odupri se" na protestnom skupu u Pljevljima.

Skupu je prisustovalo stotinjak građana.

"Građani su se konačno probudili i omladina Crne Gore kako bi se ovom zlu konačno stalo na kraj. Jer mi smo država, a mi mladi smo spremni da se borimo za slobodu, pravdu i istinu", rekao je Marković.

Luka Jovanović kazao je omladina Crne Gore ne pristaje da savija kičmu pred prevarantima, zlikovcima i lopovima.

"Ne mjeri se ljubav prema Crnoj Gora dubinom unutrašnjeg džepa onog prevaranta Miga Stijepovića niti se mjeri milionima Mila Đukanovića, Blažovim Hidroelektranama niti se mjeri lukzuzom funkcionera DPS-a. Ona se mjeri voljom i snagom da se smijeni ova korumpirana družina. Nije nas majka rađala da bi robovali onom dugačkom Đukanoviću i njegovom bratu, sestri, sinu i njegovom sestriću. Nas su majke rađale i nas će majke rađati da bi ovu državu mijenjali u ljepše i bolje društvo za sve nas u kojem ima mjesta za sve ljude koji ovu državu vole i poštuju“, rekao je Janković.

Člna Pokreta odupri se Mirsad Kurgaš pročitao je proglas slobodnih građana kojom se traže ostavke predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, direktora RTCG Božidara Šundića i direktora Agencije za sprečavanje konflita interesa Sretena Radonjića.

On je pozvao građane da se aktivno uključe u kompletno osmišljavanje zahtjeva i akcija u cilju korjenite promjene sistema.

Bonus video: