Opet odložena sjednica SO Budva, nove optužbe na račun Džakovića

Šef budvanskog parlamenta Đorđije Vujović je pozvao opoziciju i Džakovića da podnesu zahtjev o skraćenju mandata SO zašta im je potrebno 11 odbornika i da je on spreman da u zakonsom roku od 15 dana zakaže sjednicu
61 pregleda 24 komentar(a)
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.08.2017. 17:34h

Ni treći pokušaj održavnja devete sjednice SO Budva koja je započeta još u maju nije uspio jer danas u skupštinskoj sali nije bilo kvoruma.

Kao što se ni juče na 11. sjednici SO Budva nije pojavio nezavisni odbornik Stevan Džaković, on je i danas odsustvovao čime vladajuća koalicija nije imala kvorum.

Šef parlamenta Đorđije Vujović je kazao da je nedolazak DPS-a "samo potvrdio da je Džaković kupljen od strane organizovane kriminalne grupe" i da je "dao zavjet Prvoj familiji".

Gradonačeknik Budve Dragna Krapović je rekao da je razočaran jer su na sjednici bile odluke o formiranju odbojkaškog kluba, statauta za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama...

On je najavio da će Opština nastaviti normalno da radi, a Vujović je pozvao opoziciju i Džakovića da podnesu zahtjev o skraćenju mandata SO zašta im je potrebno 11 odbornika i da je on spreman da u zakonsom roku od 15 dana zakaže sjednicu.

SO Budva broji 33 mandata, a Džaković je 17 odbornik koji odlučuje ko će imati većinu.

Opoziciju čine DPS, SD i Crnogorska.

Vlast čine Demokratski front, Demokrate, Liberalna partija, SDP, URA, SNP i Demos.

Bonus video: