Opozicija je za smjenu Konjevića

Svi opozicioni odbornici u Skupštini grada podržaće Inicijativu Nove za smjenu predsjednika parlamenta Raška Konjevića. To je sinoć odlučeno, na sastanku koji je sazvao odbornik Nove Radoš Zečević.
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2011. 21:35h

Zečević je istakao da jedino nijesu mogli da dobiju stav Nebojše Batrićevića iz Demokratskog centra, jer nijesu uspjeli da ga kontaktiraju. Na sinoćnom sastanku, odbornici Nove dobili su podršku potrebne opozicione većine za pokretanje Inicijative o razrješenju gradonačelnika Miomira Mugoše.

"Za tu Inicijativu nećemo dobiti podršku NS, DSS i stranke penzionera", objasnio je Zečević.

Potrebna je podrška 19 od 57 odbornika

Za procesuiranje predloga za razrješenje Konjevića potrebna je podrška 19 od 57 odbornika. O inicijativi odbornici će se, kako je objasnio Zečević, izjasniti, nakon što ona prođe Odbor za status i propise, a što znači da bi se vjerovatno mogla naći tek na dnevnom redu naredne sjednice.

"Procedura je takva da moramo sačekati narednu sjednicu, ali ćemo u srijedu iskoristiti da Inicijativu potpišu svi opozicioni odbornicI", kazao je Zečević.

Na pitanje „Vijesti” da li se nadaju da će inicijativa za razrješenje Konjevića dobiti potrebnu većinu, Zečević je kazao da će ona iako ne prođe, iskristalisati mnoge stvari.

"Prije svega mislim na kontrolisanu svađu odbornika vladajuće koalicije, a biće zanimljivo vidjeti kako će se izjasniti međusobno o obje inicijative", objasnio je Zečević. Odbornički klub Nove srpske demokratije pokrenuo je prošle nedjelje inicijativu za smjenu Konjevića, jer ni nakon osam mjeseci od novog saziva parlamenta nije predložio sekretara.

Suhih: Ne bi bilo u skladu sa sporazumom

Ukoliko se Inicijativa Nove za smjenu Konjevića nađe u proceduri, biće veoma zanimljivo kakav će biti stav DPS-a, bio je komentar šefa kluba odbornika SDP-a Đorđa Suhiha. On nije želio da komentariše mogućnost da iz DPS-a pruže podršku Inicijativi, što bi značilo i smjenu Konjevića, ističući da takav scenario ne bi bio u skladu sa koalicionim sporazumom koji su postigle te dvije partije.

Iz DPS-a su poručili da će se oni, kao ozbiljna partija koja sve odluke donosi demokratskim putem, i o najavljenoj inicijativi izjasniti, te donijeti zvaničan stav.

"Naš zadatak je da poštujemo koalicioni sporazum i cijenimo da je doprinos svakog pojedinca u izvršavanju naših programskih zadataka", poruka je šefa kluba odbornika DPS-a u gradskoj skupštini Momčila Vujoševića.

Galerija

Bonus video: