Opozicija na meti: Tajni centri dižu mrežu za stavljanje na "stub srama"

Zbog objavljivanja sumnji u zloupotrebu državnih resursa, opozicioni ministri i kontrolori pokušavaju se javno kompromitovati, predstaviti lopovima, neznalicama, utajivačima poreza, milionerima koji su zaradili dok su bili dio vlasti...
60 pregleda 0 komentar(a)
Budimir Mugoša, Boris Marić, Milorad Vujović, Foto: Savo Prelević
Budimir Mugoša, Boris Marić, Milorad Vujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2016. 07:23h

Generalni inspektor ANB-a Gojko Pejović ocijenio je da “oficijelna služba” nije uključena u pokušaje kompromitovanja opozicionih zvaničnika i ministara, ali da se time bave druge strukture.

Zbog objavljivanja sumnji u zloupotrebu državnih resursa, opozicioni ministri i kontrolori pokušavaju se javno kompromitovati, predstaviti lopovima, neznalicama, utajivačima poreza, milionerima koji su zaradili dok su bili dio vlasti...

Sagovornici “Vijesti” iz opozicionih stranaka ukazuju da su “na stub srama” izlagani vicepremijer Milorad Vujović, bivši kontrolor URA u ZZP Rade Milošević i lider URA Žarko Rakčevića, ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović.

Pejović kaže da “on nije u punom kapacitetu generalni inspektor”. “Ali ono što sam do sada mogao da kontrolišen ne ukazuje da se oficijelna Agencija bavi tim špekulacijama. Međutim, sumnje da iza tih diskreditacija neko stoji, imaju osnova i upućuju da se time bave neke druge strukture,” kaže Pejović, ne precizirajući na koga misli.

Time je odgovorio na izjavu programskog direktora Građanske alijanse Borisa Raonića, koji je rekao “Vijestima” da je bitno čuti glas generalnog inspektora ANB-a iz opozicije.

”Ili makar partija koje su ga kandidovale, kako bi javnost saznala da li i dalje imamo političku policiju ili bezbjednosnu agenciju. Neke od medijskih aktivnosti se ne mogu drugačije tumačiti osim kao kampanje koje se vode iz nereformisanih djelova tajne policije,” kaže Raonić.

Ćlan Kordinacionog odbora GP URA Neđeljko Rudović vjeruje da će “ posluga DPS-a tek pokazati koliko može biti prljava i bestidna”.

“Stotine tekstova sa lažima o Žarku Rakčeviću su objavljene u DPS-ovim sluganskim medijima. Najprljavija podmetanja, od smiješne priče o zastavama pa do vraćanja zemljišta, svakodnevno su plasirane i u parlamentu, čime su se služili i oni frustrirani pojedinci iz opozicije kojima ne odgovara jačanje ozbiljne alternative i koji politiku svode na kafanske svađe,” podsjeća Rudović.

I član Predsedništva Demosa Zoran Miljanić kaže da je “očekivana prljava kampanja DPS-a krenula, jer su shvatili kolika im opasnost prijeti od građanske kolicije”.

“Ne slučajno se pokušavaju ocniti pojedinci i visoki funkcioneri koji su u Vladi izbornog povjerenja. Mislim prije svega na potpredsjednika Vujovića. Napadi ne prestaju ni na ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića sa spinovima kako se pretresa kancelarija njegov pomoćnika, koga je zatekao u MUP-u,”kaže Miljanić. On upozorava da je Danilović na meti od kako je počeo da radi na čišćenju biračkog spiska, zbog čega mu poslušnost otkazuju i službenici MUP-a.

I poslanica SNP-a Danka Marković očekuje da će građanska koalicija biti meta prljave kampanje.

“Apelujem na političke subjekte da se uzdrže od vrijeđanja i podmetanja jer nijednoj partiji to neće donijeti plus,” rekla je Markovićeva.

Vujović: Neće me uplašiti, ja sam čist

Vicepremijer Milorad Vujović rekao je da mu je “obraz čist, a savjest mirna”.

”Svaku radnju mogu potkrijepiti dokazima, za razliku od onih koji pokušavaju da me kompromituju. Očekujem da će nastaviti jer je to način njihove prljave kampanje, drugačije ne umiju. To ne znači da će me uplašiti. naprotiv, samo me motivišu da njihova nedjela nastavim da otkrivam većim žarom, dok oni pokazuju koliko nisko mogu ići sa podmetanjima”, kaže Vujović, prozivan da duguje 140.000 eura poreza.

On je to demantovao.

Čeka nas baražna vatra iz oružja organizovanih grupa DPS-a

“Crnu Goru čeka teška i oštra bitka za spas i izvlačenje iz kliješta centara moći, koji je drže kao taoca svoje beskrajne gramzivosti i straha od izlaganja sudu javnosti njihovih nepočinstava. Čeka nas najmanje mjesec i po baražne vatre iz svih oružja raznih organizovanih grupa u DPS-u i onih tijesno povezanih sa vladajućom strankom”, upozorava član Koordinacionog odbora URA Neđeljko Rudović.

Oni će nastojati, dodaje Rudović, da na sve načine sačuvaju pozicije, izmišljotinama, plasiranjem laži o svojim političkim protivnicima u njihovim medijima.

“To je vidljivo - a postoji i ono što javnost ne vidi. Riječ je o stalnim pritiscima, zaplašivanju i pokušajima ucjene i podmićivanja predstavnika opozicije sa ciljem da se javno odreknu članstva u URA i drugim opozicionim partijama”, navodi Rudović.

Bonus video: