Opozicija: Ne damo vam našu pobjedu

“Cijena glasa sada neće biti ni pedeset ni sto eura,već pet pa i deset hiljada”, upozorili su oni
121 pregleda 24 komentar(a)
opozicija, Budva, Foto: Vuk Lajović
opozicija, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.10.2016. 06:25h

Nosioci lista pet budvanskih opozicionih stranaka poručili su sinoć da neće dozvoliti krađu njihove pobjede na izborima u tom gradu, nakon što je DPS neposredno prije isteka roka za prigovore Opštinskoj izbornoj komisiji zatražio ponavljanje glasanja na većini biračkih mjesta.

Prema objavljenim preliminarnim rezulatatima OIK-A na opštinskom sajtu od 33 odbornička mandata DPS je dobio 12, dok četiri opozicione liste (Demokrate, DF, koalicija Budva mora- SDP, URA, LP i koalicija Bura Budi Budvu-SNP, Demos), imaju 17 odbornika. DPS je još prije izbora neformalno saopštavao da za postizbornu koaliciju računa na CDU, koja je osvojila tri mandata i SD, kojoj ke pripao jedan mandat.

“I najnaivnijem čovjeku je jasno da cijena glasa sada neće biti ni pedeset ni sto eura,već pet pa i deset hiljada. Uostalom, sama Buljarica bi tajkunima lako mogla donijeti i petsto miliona, pa nije problem da se prije toga u Budvi odriješi kesa. Upozoravamo sve one koji su spremni da pribjegnu ovakvom očajničkom i nečasnom potezu u pravcu namještanja izbornog rezultata da su se ovoga puta namjerili na ljude koje ne mogu kupiti, ne mogu ih zaplašiti, koji u ovom gradu imaju viševjekovne porodične grobnice i koji neće osramotiti ni pretke ni potomke”, saopštili su Dragan Krapović, Marko Bato Carević, Božena Jelušić, Veselin Marković i Lucija Đurašković, nakon hitnog sinoćnjeg sastanka. “Jasno im poručujemo da nećemo dopustiti da nam se pobjeda na lokalnim izborima u Budvi ukrade i da se otmu i rasprodaju resursi preostali nakon pohare organizovane kriminalne grupe iz redova DPS-a”.

Oni su zaprijetili krivičnim prijavama specijalnom državnom tužiocu “svim članovima OIK-a koji svojim glasom doprinesu ovim nečasnim radnjama”.

“Nakon serije udbaških spinova i jasnog saznanja da ove četiri liste lako ostvaruju dogovor o podjeli i vršenju vlasti, pribjeglo se posljednjem preostalom sredstvu, a to je najgrublje moguće kršenje i štelovanje izbornog rezultata i namicanje potrebnog broja odbornika. Ovi izbori su obilovali nezapamćenim kršenjem osnovnih ljudskih prava i bezočnom kupovinom glasova, tako da je svima savršeno jasno da je finansijski ulog koji predstavljaju Budva i njeni resursi odveć značajni da bi ih DPS prepustio demokratskoj i odgovornoj vlasti”, stoji u saopštenju.

Oni su pozvali “sve nadležne institucije i građane Budve i Crne Gore da odbrane rezultat koji smo ostvarili unatoč svim neregularnostma i opstrukcijama iskazivanju demokratske izborne volje birača”.

“Budva u ovom trenutku nije samo grad organizovanih kriminalnih skupina već i poštenih građana koji žele da se bore za Budvu i pravo svoje djece na život dostojan čovjeka”.

Bonus video: