Opozicija ne traži da ide u Brisel sa delegacijom "Odupri se"

Delegacija pokreta ‘’Odupri se’’ će u Briselu boraviti do subote, ali još nije izvjesno sa kim će se od evropskih zvaničnika sastati
1140 pregleda 1 komentar(a)
Medojević, Foto: BORIS pEJOVIĆ
Medojević, Foto: BORIS pEJOVIĆ

Predstavnici opozicije neće insistirati da budu u delegaciji pokreta “Odupri se” koja danas putuje u Brisel, ali će imati paralelne međunarodne aktivnosti. Više sagovornika “Vijesti” iz opozicije kazalo je takva mogućnost najavljena tokom ranijih sastanaka lidera opozicije. Iz Demokratskog fronta (DF) kazali su da će član Predsjedništva Nebojša Medojević tokom naredne nedjelje imati razgovore sa stranim zvaničnicima kako bi upozorio na jačanje političke krize.

Delegacija pokreta ‘’Odupri se’’ će u Briselu boraviti do subote, ali još nije izvjesno sa kim će se od evropskih zvaničnika sastati.

Oni bi u Briselu trebalo da predstave Sporazum o budućnosti koji su potpisali sa opozicionim poslanicima i zatraže podršku EU za, kako navode, rješavanje političke krize u Crnoj Gori. U delegaciji će biti samo predstavnici pokreta Džemal Perović, Omer Šarkić i Nikola Grdinić, dok u Brisel ne putuju predstavnici opozicije.

Perović je ranije kazao da će opisati “pravo stanje zarobljenih institucija i sve poteškoće sa kojima se suočavaju u organizaciji protesta”.

Na prethodnim sastancima lidera opozicije i pokreta “Odupri se” bilo je dogovoreno da to bude delegacija u kojoj su i predstavnik Demokrata i Medojević.

Bonus video: